FC Utrecht stoot Heerenveen van vierde plek

5 februari 2017, 18:47

FC Utrecht heeft SC Heerenveen ingehaald op de ranglijst. In de Domstad bepaalde één treffer de eindstand op 1-0, met een dubbele hoofdrol voor Andreas Ludwig, die zowel scoorde als rood pakte. Vlak daarvoor werd aan de andere kant Sam Larsson van het veld gestuurd.

FC Utrecht was het de laatste weken een beetje kwijt. Na de onnodige nederlaag in eigen huis tegen Ajax (0-1) werd het in de Galgenwaard ineens uit de KNVB Beker geknikkerd door Cambuur. Er werd weliswaar gewonnen op bezoek bij Go Ahead Eagles, maar dat ging ook met hangen en wurgen.

Bij Heerenveen is het een soortgelijk verhaal. De punten stromen niet bepaald binnen, maar de Friezen laten wel wekelijks mooie dingen zien. Met nieuweling Martin Ødegaard heeft het een goede spelverdeler aangetrokken, terwijl Aber Zeneli en Larsson wekelijks voor veel gevaar zorgen. Heerenveen bevond zich voorafgaand aan het duel in Utrecht op de vierde plaats. De top drie is al even uit het zicht geraakt, dus voor het elftal van Jurgen Streppel rest dit seizoen nog maar één doel: die plaats verstevigen.

Maar dat ging lastig worden tegen FC Utrecht, dat gretig begon voor eigen publiek om Heerenveen te kunnen passeren op de ranglijst. Het kwam dan ook verdiend op voorsprong via Ludwig, die de bal door de benen van Erwin Mulder in het doel schoof. Hij zorgde alsnog voor de 1-0 nadat Nacer Barazite eerder een enorme kans om zeep hielp.

De mannen van Streppel lieten wel weer mooie dingen zien, maar hadden moeite met het vinden van 't eindstation. Topscorer Reza Ghoochannejhad werd zelden gevonden voorin. Alleen Morten Thorsby was twee keer dicht bij de gelijkmaker. Richario Zivkovic had het op zijn beurt moeten beslissen na ruim een uur spelen.

In de slotfase werd het een echt voetbalgevecht. Nadat Larsson uit frustratie zijn tweede gele kaart pakte en moest vertrekken leken de punten binnen voor FC Utrecht, totdat Ludwig even later zijn noppen op het been van Ødegaard plaatste. Het werd dus tien tegen tien in de slotminuten, waardoor de zege voor het elftal van Erik ten Hag ineens in gevaar kwam. Maar het was te geforceerd wat Heerenveen deed; het bleef bij 1-0.

Dankzij de zwaarbevochten overwinning stijgt Utrecht naar plek vier, terwijl de Friezen een plaats zakken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen