AZ licht optie: Van den Brom blijft jaar langer coach

8 februari 2017, 13:40

AZ heeft de optie in het contract van coach John van den Brom gelicht, zo maakt de Alkmaarse club woensdag bekend. Hierdoor ligt de 50-jarige oefenmeester nu tot de zomer van 2018 vast in het AFAS Stadion. Zijn oude verbintenis liep aan het einde van dit seizoen af.

"Ik ben ontzettend blij dat we met elkaar doorgaan", reageert Van den Brom op AZ.nl. "Tot op de dag van vandaag werk ik met veel plezier bij deze club. We zijn met een mooi project bezig, met de staf, de directie en de spelers. Zowel met Max als Robert ben ik vaak in gesprek gebleven om te kijken naar de toekomst, te kijken wat we kunnen verbeteren. De vele gesprekken die we gehad hebben, leidden er uiteindelijk toe dat we de optie met elkaar hebben gelicht."

"We zijn heel tevreden over de prestaties van John de afgelopen jaren en de doelstellingen die we met elkaar hebben bepaald", vult directeur voetbalzaken Max Huiberts aan. "We hebben in de winter teruggekeken naar afgelopen jaar en daarna hebben we vooruit gekeken naar de toekomst. Daar hadden we tot 1 maart de tijd voor, dat is uiteindelijk iets eerder geworden. Bij ons waren er niet veel vraagtekens, we hebben er veel geloof in om met elkaar door te gaan."

Van den Brom is sinds september 2014 de trainer van AZ. Hij werd destijds aangesteld als opvolger van Marco van Basten. In de afgelopen twee seizoenen leidde hij de Noord-Hollandse club telkens naar de halve finale van de KNVB Beker en rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal.

Ook deze jaargang staat AZ bij de laatste vier in het bekertoernooi, in die toernooifase is SC Cambuur de tegenstander. De Alkmaarders overleefden de groepsfase van de Europa League en ontmoeten bij de laatste 32 Olympique Lyon. In de Eredivisie staat AZ momenteel op plaats zeven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen