Van der Sar: "Verliezen één van de grootste Ajacieden"

11 februari 2017, 13:40

Bij monde van directeur Edwin van der Sar heeft Ajax in een statement op de clubwebsite gereageerd op het overlijden van Piet Keizer. Van der Sar laat weten dat de club zeer geschokt is door de dood van de Ajax-legende.

"Ja, het is verschrikkelijk nieuws en voor iedereen ook heel plotseling. Met Piet verliezen we één van de grootste Ajacieden aller tijden", rouwt Van der Sar. "Hij speelde bijna 500 wedstrijden in het eerste elftal. Hij won alles wat er te winnen viel en heeft bij die vele nationale en internationale prijzen een wezenlijk aandeel gehad. Hij bleef daarna een betrokken en kritisch volger van wat hier in Amsterdam gebeurde. Wij zagen hem daarom nog vaak op de Toekomst. En wij hebben hem ook regelmatig in de ArenA bij ons op kantoor ontvangen, om met hem te praten over het reilen en zeilen bij Ajax. Toen we afgelopen november thuis speelden tegen Panathinaikos hadden we een reünie voor Ajacieden uit de EC1-finale van 1971. Van de nog in leven zijnde spelers uit die tijd was onder anderen Piet ook aanwezig. Bij het diner gingen mooie anekdotes uit die periode over tafel." 

Dat Keizer ongeneeslijk ziek was, was nog maar net bekend bij Ajax. "We zijn in kleine kring ruim een week geleden op de hoogte gebracht van het feit dat Piet ongeneeslijk ziek was. Dat was natuurlijk al een heel naar bericht. Sindsdien hebben we ons bijna dagelijks laten informeren over hoe het met hem ging. Op uitdrukkelijk verzoek van Piet en zijn vrouw hebben we er verder met niemand over gesproken. Mijn collega Jeroen Slop is een paar dagen geleden nog bij ze op bezoek geweest. Ons werd daardoor nog duidelijker dat het heel snel afgelopen zou zijn. Het voelt desondanks heel onwerkelijk dat hij er nu niet meer is. Maar wij zullen hem nooit vergeten. Wij wensen zijn vrouw Angela en andere nabestaanden vanzelfsprekend heel veel sterkte met dit verlies." 

Door het overlijden van de Ajax-legende speelt het team van Peter Bosz zondagmiddag met rouwbanden tegen Sparta. Ook zal er voorafgaand aan de wedstrijd een minuut stilte in acht worden genomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen