Arsenal aast op revanche, Madrid treft Mertens in vorm

15 februari 2017, 12:14

Na de magistrale 4-0 overwinning van Paris Saint-Germain op FC Barcelona en de 1-0 zege van Benfica op Borussia Dortmund, worden vanavond (woensdag) de volgende twee duels in de achtste finale van de Champions League afgewerkt. Een korte voorbeschouwing op Arsenal-Bayern München en Real Madrid-Napoli, die beiden live te volgen zijn op FCUpdate.nl.

Wéér Arsenal-Bayern

Arsene Wenger ging op 12 december even goed zitten voor de loting van de achtste finale van de Champions League. Je hoorde hem denken: 'het zal dit keer toch niet weer Bayern München zijn?'. Nou, wel dus. Weer kwam de Duitse Rekordmeister uit de koker voor The Gunners. Gek genoeg kwamen Arsenal en Bayern elkaar sinds 2005 al acht keer (!) tegen in het miljardentoernooi. In 2005, 2013 en 2014 kwamen de grootmachten elkaar tegen in de knock-outfase, in 2015 stond de krachtmeting op de rol in de poulefase. Wat weinig hoopgevend is voor Wenger en co: in alle knock-outwedstrijden wist Bayern de Londense tegenstander van zich af te schudden. Vorig jaar werd het in de groep 5-1 voor Bayern en nog wel 2-0 voor Arsenal.

Arsenal kan zijn borst natmaken voor Arjen Robben, die afgelopen weekend weer scoorde voor Bayern (0-2 winst bij Ingolstadt). Samen met Jasper Cillessen is Robben de enige Nederlandse speler die nog over is in de CL.

Mertens wil ook vlammen in Madrid

Napoli is pas voor de tweede keer aanwezig in de knock-outfase van het toernooi, waarin er in 2011/2012 na een 3-1 zege in eigen huis van Chelsea verloren werd door een 4-1 (na extra tijd) verlies op Stamford Bridge. Het is mooi om te kijken wat Dries Mertens kan tegen Real Madrid. De kleine Belg maakte dit seizoen al zestien goals in de Serie A, waar hij sinds midden december al drie hattricks maakte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen