Gio lijkt Vilhena te sparen met oog op kraker tegen PSV

17 februari 2017, 14:51

Omdat volgende week de kraker tegen PSV op het menu staat, houdt coach Giovanni van Bronckhorst zondag waarschijnlijk Tonny Vilhena aan de kant bij de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Omdat de middenvelder op scherp staat en dus bij een gele kaart geschorst is, lijkt Van Bronckhorst voor een opstelling met onder meer Jens Toornstra, Dirk Kuyt en Steven Berghuis te kiezen.

Op zijn perspraatje in aanloop naar het duel met ADO ging het veel over Vilhena, die zich dus geen gele kaart kan permitteren. "Dat neem ik mee in mijn beslissing. Hoe dan ook zullen we een elftal opstellen dat speelt om te winnen", aldus Van Bronckhorst, die niet kan beschikken over Simon Gustafson, die wel zijn voorstelschorsing gereduceerd zag worden tot één duel en daarom inzetbaar zal zijn tegen PSV. Michiel Kramer is er wegens zijn disciplinaire straf niet bij tegen zijn oude club.

Los van de situatie rond Kramer ziet Van Bronckhorst dat de concurrentie ook een goede uitwerking heeft op Feyenoord. Kijk bijvoorbeeld naar Jens Toornstra, die vorige week tegen FC Groningen (2-0) zijn kans greep door twee goals wist te maken. "Je ziet dat er bij ons iedere week iemand anders opstaat en belangrijk is voor het team. Dat is ook de kracht van dit team. Natuurlijk zijn spelers teleurgesteld als ze niet spelen, maar als ze wel in actie komen, dan staan ze er ook. Dat is niet alleen zo bij Jens, maar ook bij andere spelers in mijn selectie", stelt Van Bronckhorst.

De tegenstander uit Den Haag heeft het de laatste tijd zeer moeilijk en is daarom de hekkensluiter van de Eredivisie gewonnen. "Het vertrouwen bij ADO is niet groot, maar voor ons mag dat niets uitmaken. ADO zal via ons de weg naar boven willen vinden, maar wij gaan daarheen voor maar één ding en dat is de winst", aldus Van Bronckhorst tegen Feyenoord TV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen