Sparta wint eindelijk weer door minimale zege op NEC

25 februari 2017, 21:42   Bijgewerkt: 25 februari 2017, 22:05

Voor het eerst sinds november 2016 heeft Sparta weer eens drie punten mogen bijschrijven. In Nijmegen werd met 0-1 gewonnen van NEC door een doelpunt van Paco van Moorsel in de eerste helft. De drie punten waren hard nodig, want zo verschaft Sparta zichzelf weer wat lucht in spannende strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie. Voor NEC was het de vijfde nederlaag op rij.

Bij aanvang van het duel in De Goffert was het verschil tussen beide ploegen zes punten. Sparta bevond zich op de vijftiende plaats en had slechts één punt meer dan hekkensluiter ADO, dat vrijdag dichterbij kroop door gelijk te spelen tegen FC Twente. Sparta had sinds de thuisoverwinning op Heerenveen in november nog maar drie punten gepakt, NEC was met twee overwinningen na de winterstop beter aan 2017 begonnen.

Een doelpunt leek er voor beide ploegen niet in te zitten in de eerste 45 minuten, maar die kwam er toch. Bij een aanval die eigenlijk niet in het wedstrijdbeeld paste, was Van Moorsel het eindstation. Dumfries werd vrijgespeeld op rechts en gaf laag voor richting Van Moorsel, die de bal keurig langs de grabbelende Joris Delle schoof.

Ivan Calero was de man die het duel had kunnen beslissen. Dumfries kopte een vrije trap de doelmond in en daar stond de vleugelspeler helemaal vrij om de bal binnen te tikken. Toch kreeg hij het voor elkaar om de bal nauwelijks te raken en de kans te verprutsen. Even later was Martin Pusic dicht bij de 0-2. Delle tastte mis bij een indraaiende vrije trap, maar Pusic kopte over.

NEC bleef ijverig, maar kon de verdediging van Sparta niet meer slechten. Het kwam vlak voor tijd zelfs nog goed weg toen invaller Zakaria El Azzouzi nog drie grote kansen op de 0-2 liet liggen. Een keer schoot hij tegen Delle op, twee keer produceerde hij een poging buiten de palen. Alle gemiste kansen kwam Sparta niet duur te staan, want NEC kwam niet meer langs de heersende Roy Kortsmit. De doelman pakte nog de schoten van Dumic en Ofusu en stelde daarmee de zege van Sparta veilig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen