Vitesse wint knap op bezoek bij ongelukkig Go Ahead Eagles

26 februari 2017, 14:23

Vitesse heeft in Deventer in aanloop naar de halve finale van de beker van woensdag een knappe overwinning behaald op Go Ahead Eagles. In een leuke wedstrijd was Vitesse effectiever dan het prima spelend Go Ahead, en ging het met een 1-3 overwinning de bus terug naar Arnhem in. Voor nummer 16 Go Ahead was het opnieuw een teleurstellend resultaat nadat het geen slechte wedstrijd speelde.

Go Ahead-trainer Hans de Koning gaf voor aanvang van de wedstrijd zijn strijdplan bloot: aan het begin vol druk zetten om Vitesse, dat wellicht al met het hoofd bij de bekerwedstrijd van komende week zou zijn, te verrassen. Gelijk na het eerste fluitsignaal zette de thuisploeg dus druk op de bal, maar Vitesse wilde zich niet het kaas van het brood laten eten en zette bij balverlies ook druk op de tegenstander. Dit resulteerde in een open wedstrijd die heen en weer golfde.

In de 29e minuut werd de openingstreffer gemaakt, een logisch gevolg van de spectaculaire wedstrijd. Het was echter niet het goed spelende Go Ahead dat scoorde, maar de bezoekers uit Arnhem. Go Ahead kreeg na een afgeslagen corner de bal niet weg, wat ervoor zorgde dat Van Wolfswinkel na het afschudden van Xandro Schenk vrij kon inschieten: 0-1.

De thuisploeg ging, aangestuurd door het fanatieke publiek, gelijk op zoek naar de gelijkmaker. Via uitblinker Daniel Crowley werden meerdere aanvallen opgezet, maar Vitesse wist stand te houden. Zodoende gingen de ploegen met een 0-1 ruststand aan de thee.

Het eerste wapenfeit na rust was ook voor Go Ahead: gelegenheidslinksback Ritzmaier had een hard schot in huis, maar Elroy Room kon keren. Kort na rust viel toch een treffer, maar weer was het Vitesse dat efficiënter was. Nadat Rashica opgestoomd was kreeg hij de bal bij Navarone Foor, die de bal met gevoel prachtig in de bovenhoek krulde.

Zo kreeg Kowet opnieuw de deksel op de neus, en keek het ondanks dat het niet onaardig speelde tegen een 0-2 achterstand aan. Go Ahead leek aangeslagen door de tussenstand en het lukte de thuisploeg niet om gevaar te stichten. Vitesse deed rustig aan en leek bezig met zonder kleerscheuren de halve finale van de beker te behalen, maar dit lukte niet: het schoot Room in zijn lies en de keeper kon niet verder.

Nadat Lewis Baker tweemaal gestuit werd door Theo Zwarthoed, kreeg hij de bal bij Rashica. De aanvaller uit Kosovo nam de bal mee en schoot het leer heerlijk in de kruising: 0-3. In de 87ste minuut bekroonde Crowley zijn prima pot nog door de 1-3 binnen te schieten. Dit bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd.  Zodoende kende Vitesse uiteindelijk een makkelijke middag, wat het in de eerste helft zeker niet leek te worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen