32ste trofee voor Ibrahimovic: "Vriend, ik blijf het doen"

26 februari 2017 – Zlatan Ibrahimovic maakte zondag vlak voor tijd het winnende doelpunt voor Manchester United in de League Cup-finale tegen Southampton. De Zweedse spits kopte in de 87ste minuut uit een voorzet van Ander Herrera de 3-2 eindstand op het scorebord op Wembley, maar had na afloop ook oog voor zijn teamgenoten.

32ste trofee voor Ibrahimovic: "Vriend, ik blijf het doen"

"Dit is een teamprestatie", sprak de matchwinner bij Sky Sports. Ibrahimovic verruilde Paris Saint-Germain afgelopen zomer voor Manchester United. "Dit is waarom ik naar hier ben gekomen - om te winnen en dat doe ik nu. Hoe meer ik win, hoe blijer ik word. Naarmate je ouder wordt, heb je er meer waardering voor. Overal waar ik ben geweest, heb ik gewonnen. Volgens mij is dit mijn 32ste prijs."

"Ik had dit al voorspeld. Volgens velen zou het mij niet lukken. Maar vriend, ik blijf het doen. Ik heb het naar mijn zin in Engeland", vervolgde Ibrahiimovic, die nog even terugkwam op afgelopen zomer. "Ik kreeg een telefoontje van José Mourinho. Ik heb een goede relatie met hem en daarom ben ik hierheen gekomen. Ik wist dat ik de juiste keuze zou maken."

Eredivisie

gerelateerd