Wat je allemaal moet weten voor deze CL-midweek

7 maart 2017, 16:00   Bijgewerkt: 7 maart 2017, 16:11

Het is weer zover: vandaag en morgen wordt de bal na de magische hymne weer aan het rollen gebracht in de Champions League. De eerste vier beslissingen in de achtste finale van het prachtige toernooi zullen deze midweek vallen. FC Barcelona en Arsenal staan op de rand van de afgrond, terwijl Borussia Dortmund en Napoli ook aan de bak moeten om kans te maken op de kwartfinale. FCUpdate.nl blikt met een aantal feiten vooruit.

Arsenal – Bayern München (5-1 voor Bayern in heenduel)

– Arjen Robben heeft al dertien keer eerder tegen Arsenal gespeeld, met PSV, Chelsea en Bayern. Hij won acht keer, speelde vier keer gelijk en ging één keer onderuit. Zijn goal in het heenduel was zijn derde tegen de Londense club.

– Bayern heeft maar drie van haar laatste dertien uitwedstrijden in de Champions League gewonnen en ging zelfs in zeven van deze duels onderuit. Dit seizoen verloor de Duitse Rekordmeister bij FC Rostov.

– In 2014, 2013, 2005 was Bayern in de achtste finale van de Champions League al te sterk voor Arsenal, dat sinds 2009/2010 al niet meer tot de kwartfinale van het miljardentoernooi geraakte. Zes jaar op rij strandde de ploeg van Arsene Wenger in de achtste finale.

– Arsenal speelt haar achttiende thuiswedstrijd tegen een Duitse club. De Londenaren wisten van de vorige zeventien duels met tegenstanders uit Duitsland elf keer te winnen. De laatste twee thuisduels tegen Duitse clubs werden gewonnen, maar de vier ervoor eindigden in een nederlaag.

– Bayern-trainer Carlo Ancelotti kan voor de elfde keer in zijn imposante trainerscarrière de kwartfinale van de Champions League bereiken. Al driemaal won de Italiaan het toernooi: twee keer met AC Milan, één keer met Real Madrid.

Napoli – Real Madrid (3-1 voor Real Madrid in heenduel)

– Real Madrid en Napoli ontmoetten elkaar slechts één keer eerder. Het Real Madrid van Leo Beenhakker won in het seizoen 1987/1988 over twee duels met 3-1 van de ploeg uit Napels. De Madrilenen zegevierden met 2-0 in het eigen Bernabéu, waardoor een 1-1 in het San Paolo genoeg was tegen de ploeg van aanvoerder Diego Maradona.

– Real Madrid, dat ongeslagen bleef in de poulefase, gaat voor de zevende kwartfinale in zeven jaar tijd. De equipe van Zinedine Zidane kan bovendien de eerste club worden die de Champions League prolongeert.

– Dries Mertens maakte sinds midden december al drie hattricks. De voormalig PSV'er maakt veel indruk in de spitspositie bij de Partenopei. Afgelopen weekend ook, toen de Belg met twee goals eigenhandig het uitduel met AS Roma (1-2 winst) besliste.

Borussia Dortmund – Benfica (1-0 voor Benfica in heenduel)

– Dortmund heeft in eigen huis een honderd procent score tegen Portugese tegenstanders. De Duitse club loopt vijf uit vijf. In 1963 werd Benfica (5-0) ruimschoots verslagen in de enige keer dat dit affiche gespeeld werkt. Vorig jaar bleek Dortmund een maatje te groot voor zowel FC Porto (2-0 winst) als Sporting CP (1-0 winst).

– Dortmund kan voor de return hoop putten uit de volgende statistiek: bij de vijftien Europese confrontaties waarvan het uitduel eerst werd verloren, ging het in acht van de gevallen alsnog door naar de volgende ronde. Drie van de vier keer ging BVB nog verder bij een 1-0 verliespartij op vijandelijke bodem.

– Benfica sprokkelde minder punten bij elkaar dan alle andere ploegen die de knock-outfase van de Champions League wist te bereiken: acht stuks.

FC Barcelona – Paris Saint-Germain (4-0 voor PSG in heenduel)

– Barça en PSG zijn allesbehalve onbekenden van elkaar. Barcelona was in 2015 en 2013 te sterk voor PSG in de kwartfinale van de Champions League, terwijl PSG in 1995 als winnaar uit de strijd kwam. In 2014 wonnen beide grootmachten in de groepsfase van elkaar.

– Door de 4-0 van PSG in de heenwedstrijd wordt het voor Barcelona een hels karwei om voor het tiende jaar op rij de kwartfinale te bereiken.

– Paris Saint-Germain ging de afgelopen vier seizoenen steeds onderuit in de kwartfinale. Afgelopen jaar was Manchester City nipt te sterk, na een 2-2 gelijkspel in Parijs en een 1-0 zege in Engeland.

– Er rustte voor PSG-trainer Unai Emery lange tijd een vloek op wedstrijden tegen Barcelona. Als trainer van UD Almería, Valencia en Sevilla wist hij slechts één keer in 23 duels te winnen. Dat gebeurde afgelopen seizoen, met Sevilla. Ook werd het heenduel in Parijs dus gewonnen voor Emery, waardoor de vloek wel bezworen is.

Alle wedstrijden in de achtste finale van de Champions League zijn weer live te volgen via FCUpdate.nl.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen