FC Groningen ondanks overwicht niet langs Willem ll

18 maart 2017, 20:30

FC Groningen is vandaag voor eigen publiek tegen Willem ll niet verder gekomen dan 1-1. De ploeg van Ernest Faber was in grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar had grote moeite het net te vinden. Groningen kwam kort na rust nog wel op voorsprong via Ruben Jenssen, maar moest enkele minuten later ook direct de gelijkmaker incasseren toen Obbi Oularé een prachtige voorzet van Jordy Croux binnenkopte. Groningen bleeft in het vervolg van de wedstrijd dreigend, maar kon geen echt gevaar stichten, waardoor 1-1 tevens de eindstand werd.

De thuisploeg, waar Hedwiges Maduro voor het eerst in 2017 weer eens mocht plaatsnemen op de bank, moest winnen om de aansluiting met de play-off plaatsen niet te verliezen. Daar leek men zich ook van bewust, want de Groningers namen in de eerste helft direct het initiatief. Met name over de flanken kwam men goed door, maar spits Alexander Sørloth kon steeds net niet worden bereikt.

Enkele minuten na het begin van de tweede helft moest Lamprou dan toch capituleren. Sørloth kreeg de bal op wat gelukkige wijze terug van Jordens Peters, waarna  Ruben Jenssen via de linkerflank in stelling kon worden gebracht. Hij had wat ruimte in de zestien en haalde de trekker over: 1-0. De vreugde was voor FC Groningen echter maar van korte duur. Het publiek was nauwelijks weer gaan zitten toen Croux meters kon maken op de linkerflank en vervolgens een prachtige voorzet afleverde op Obbi Oularé. De sterke spits hoefde alleen nog maar zijn hoofd tegen de bal te zetten en knikte dan ook de gelijkmaker binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen