Liverpool maatje te groot voor Everton in Merseyside Derby

1 april 2017, 15:31   Bijgewerkt: 1 april 2017, 15:54

De 228ste editie van de Merseyside Derby is een prooi geworden voor Liverpool. The Reds waren op het kolkende Anfield Road met 3-1 te sterk voor Everton, dat daardoor voor de tweede keer in één seizoen heeft verloren van de rivaal. De laatste zege van de club van Ronald Koeman in het hol van de leeuw dateert van 1999. Door de nederlaag verliest Everton de aansluiting met de bovenste zes ploegen van het klassement. 

Verwacht werd dat de thuisclub stormachtig zou beginnen aan misschien wel de mooiste derby van de Premier League en dit gebeurde ook. Everton had desondanks de controle in de wedstrijd, tot de achtste minuut aanbrak. Sadio Mané begon aan een rush en schoof de bal door de benen van een Everton-verdediger vanaf randje strafschopgebied in de lange hoek: 1-0. Dat uitgerekend Mané de man was die Liverpool op voorsprong zette, zal vervelend hebben gevoeld voor Everton. De Senegalees was eerder dit seizoen namelijk de matchwinner op Goodison Park. De buitenspeler tekende toen, geheel tegen de verhouding in, voor de winnende goal in de 94ste treffer.

Everton kreeg dus wat het wilde, de gelijkmaker, maar kon absoluut niet lang genieten van die stand. Minder dan drie minuten later stond de thuisploeg namelijk alweer op voorsprong, door toedoen van Coutinho. De Braziliaan omspeelde een tegenstander, dreigde met een schot en haalde vervolgens prachtig uit. Met zijn gouden rechtervoet stuurde hij het speeltuig schitterend in de verre kruising.

Het doelpunt van Origi betekende de beslissing, dat was duidelijk voor iedereen die de wedstrijd heeft gekeken. Het verschil in kwaliteit tussen beide rivalen was vandaag simpelweg te groot, waardoor Everton nog steeds wacht op de eerste zege op Anfield na de eeuwwisseling. Voor Liverpool komt de driepunter op het juiste moment: de ploeg klimt namelijk van de vierde naar de derde plaats. Manchester City kan zondag nog wel langszij komen, als het weet te winnen bij Arsenal. [photo,105582,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen