Huntelaar ook voor langere tijd terug? "Alles is mogelijk"

7 april 2017, 08:00

Over zes dagen keert Klaas-Jan Huntelaar terug bij de club waar hij tussen 2006 en 2008 een vrachtlading aan doelpunten produceerde: 105 in 136 duels om precies te zijn. De 33-jarige spits kruist dan met Schalke 04 de degens met Ajax in de kwartfinale van de Europa League. Het is een speciale ontmoeting voor de Achterhoeker, die al een tijdje geen basisspeler meer is in Gelsenkirchen en regelmatig gelinkt wordt aan Ajax.

"Ajax is een jeugdliefde van me. Ik ben altijd al groot Ajax-fan geweest. Heel vreemd is dat niet. Mijn hele familie is nogal Ajax minded. Bovendien kijk je als kind het liefst naar een ploeg die wint en naar de beste spelers", zegt Huntelaar op het digitale thuis van Ajax over het weerzien met zijn oude club. Toch kwam de spits op zestienjarige leeftijd niet bij Ajax, maar in de jeugdacademie van PSV terecht. "Ik speelde in totaal één wedstrijd in het shirt van PSV. Verder speelde ik in die periode op huurbasis voor De Graafschap en AGOVV. Voor mij was het voornamelijk een kans om een mooie stap te maken. Of ik tegenstrijdige gevoelens had? Niet echt. Voor mij was het een mogelijkheid om hogerop te komen."

Bij de twee Jupiler League-clubs dwong Huntelaar een transfer naar sc Heerenveen af. De Friese club verruilde hij in januari 2006 voor Ajax. "Bij Heerenveen heb ik het erg naar mijn zin gehad. Het ging lekker en gaandeweg klopten clubs aan die interesse in me hadden. AZ, maar ook Ajax en Feyenoord. Ik heb veel gesprekken gevoerd in die tijd, maar in mijn hart had ik de keuze al gemaakt: ik wilde naar Ajax", blikt Huntelaar terug. In de thuiswedstrijd tegen NEC (0-0) mocht hij zijn debuut voor de Amsterdamse club mocht vieren.

Nu komt Huntelaar zijn oude liefde dus weer tegen. "Enerzijds vind ik dat heel leuk, anderzijds ook wel dubbel. Kijk, je staat natuurlijk op het veld om te winnen en doelpunten te maken, zo hoort het. Maar eerlijk is eerlijk, het idee blijft vreemd", geeft de speler van Schalke 04 toe. Omdat zijn toekomst in Gelsenkirchen onzeker is, zou het weleens tot de veelbesproken terugkeer naar Ajax kunnen komen. "Alles is mogelijk. Maar het is lastig om daar nu iets over te zeggen. We gaan het zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen