Van Hanegem mist 'besef' bij aantal Feyenoorders

10 april 2017, 07:40

Feyenoord is vanaf speelronde één al de baas in de Eredivisie, waarin het na 29 speelronden nog een voorsprong van één puntje op nummer twee Ajax heeft. Toch vindt Willem van Hanegem niet dat zijn Rotterdamse liefde de uitstraling van de kampioen heeft.

"Aan die 8-0 overwinning doordeweeks van Feyenoord op Go Ahead Eagles hechtte ik sowieso al weinig waarde. En gisteren bleek ook wel weer waarom", doelt de oud-international op het 2-2 gelijkspel bij PEC Zwolle. "Het spel van Feyenoord is veel te wisselvallig. Maar omdat het dan toch vaak goed kwam, mocht je dat eigenlijk niet zeggen. Het zal toch niet gebeuren dat de titel nu nog wordt verspeeld? Gezien de dramatische start gisteren, moet je achteraf nog blij zijn met een punt", schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Feyenoord staat al heel het seizoen bovenaan. Dan mag je toch verwachten dat de spelers dat ook in deze wedstrijd uitstralen?", vraagt Van Hanegem zich openlijk af. "Ze moeten de komende weken wel dondersgoed beseffen dat ze écht geschiedenis kunnen schrijven. Voor de club, voor de supporters en ook voor zichzelf. Maar dat gevoel mis ik wel bij sommige spelers. Na die 2-2 moet je de boel toch helemaal afjagen? Bang voor de counter? Dat bedoel ik dus: dat gevoel van angst snap ik niet als je al heel het seizoen aan kop staat".

Van Hanegem hoort veel mensen zeggen dat de spanning in de titelrace om te snijden is. "Nou, daar heb ik geen last van. Als ik spanning wil, ga ik wel naar de videotheek om een thriller te huren. Begrijp me niet verkeerd, want ik hoop dat Feyenoord het gaat redden. Maar ik kijk vooral naar hoe ze spelen en wat ze uitstralen. Voor paniek is geen plek. In paniek raken is sowieso het slechtste dat je kunt doen. Want wie zegt mij dat Ajax de rest van de wedstrijden allemaal wint. Ik zie echt niet waarom zij uit bij PSV even winnen. Daarvoor is die ploeg ook te wisselvallig. Ja, tegen NEC zag het er allemaal wel leuk uit, maar die gasten verliezen elke week. Dus zoveel zegt mij dat ook weer niet", besluit De Kromme.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen