Leonardo mikt op trainerscarrière: "Fysiek niet veel doen"

13 april 2017, 17:51

Leonardo Vitor Santiago, kortweg Leonardo, slaagde eind vorig jaar voor zijn inburgeringscursus en sindsdien is hij in het bezit van een Nederlands paspoort. De 34-jarige aanvaller speelt voor FC Eindhoven en heeft eveneens al plannen gemaakt voor na zijn loopbaan als voetballer.

In een interview met BN/De Stem laat Leonardo weten dat hij na zijn actieve loopbaan als voetballer graag als trainer aan de slag zou gaan. "Met jonge jongens werken, dat vind ik leuk. Als trainer hoef je niet veel fysiek te doen en ben je alleen met je handen bezig, aanwijzingen geven. Lekker rustig. Nu ik definitief in Nederland blijf, heb ik rust in mijn hoofd en kan ik aan mijn toekomst werken."

Terug naar Brazilië wil hij niet. "Kan niet meer man... Als ik op vakantie ben in Rio, mis ik Nederland. Ik ben Europeaan en Rotterdam is mijn stad, ik kan niet de hele tijd verhuizen", zegt de aanvaller, voor wie het eerstvolgende duel van FC Eindhoven de ontmoeting met zijn vorige club NAC is. Hij stelt dat de ploeg uit Breda veel te laag staat. "Ik ben heel boos en heel teleurgesteld. Echt waar. NAC in de Eerste Divisie, dat kan niet. Ik heb veel zin om maandag in Breda te spelen, omdat ik een speciale band heb met de supporters."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen