Dolberg start bij Ajax, PSV zonder gebroeders De Jong

23 april 2017, 15:45   Bijgewerkt: 23 april 2017, 16:05

Met een gat van zes punten tussen PSV en Ajax staat vanmiddag (zondag) in de onderlinge topper tussen beide grootmachten niet de strijd tussen de nummers twee en drie van de Eredivisie, maar het titelgevecht tussen Ajax en Feyenoord (Vitesse-uit) centraal. PSV is al zo goed als uitgespeeld, terwijl er voor de ploeg uit Amsterdam nog veel op het spel staat.

Ajax zal nog in de zevende hemel zitten, aangezien het afgelopen donderdag tegen Schalke 04 (3-2 verlies na verlenging) naar de halve finale van de Europa League ging. Omdat de Amsterdammers vervolgens slechts twee dagen rust hadden, is het de vraag hoe ze de vlag er fysiek gezien bij hangt. Nick Viergever was na zijn heldenrol tegen Schalke een twijfelgeval, maar heeft het duel in Eindhoven gered. Omdat Daley Sinkgraven ook nog niet fit is, start Viergever opnieuw vanaf links. Kasper Dolberg staat in de spits, waardoor Bertrand Traoré weer uitwijkt naar de rechterflank en Justin Kluivert in de dug-out plaatsneemt.

Aan de zijde van PSV, voor wie de tweede plek dus geen realistisch doel meer is, staan Luuk de Jong en Siem de Jong er allebei niet in. Jürgen Locadia staat in de spits en wordt voorin geflankeerd door Bart Ramselaar en Steven Bergwijn, terwijl en Marco van Ginkel het middenveld vormt met Davy Pröpper en Andrés Guardado. Jorrit Hendrix, Jetro Willems en Remko Pasveer zijn wegens blessures absent.

Er wordt om 16.45 uur afgetrapt in Eindhoven, waar Kevin Blom de man met de fluit is.

Opstellingen

PSV: Zoet; Arias, Isimat, Moreno, Brenet; Guardado, Pröpper, Van Ginkel; Ramselaar, Locadia, Bergwijn.

Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, De Ligt, Viergever; Schöne, Klaassen, Ziyech; Traoré, Dolberg, Younes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen