Van Bronckhorst: "In de Kuip laten we het zondag wél zien"

11 mei 2017, 15:34

De druk om het eerste landskampioenschap sinds 1999 te pakken werd Feyenoord afgelopen zondag te veel. De Rotterdammers, die vanaf speelronde één al aan kop gaan in de Eredivisie, werden verrassend van het kunstgras geveegd door Excelsior (3-0 verlies). Komende zondag is er een nieuwe, en meteen ook de laatste, kans om de landstitel te grijpen. Winst tegen Heracles Almelo volstaat in de eigen Kuip. Giovanni van Bronckhorst heeft vertrouwen.

"Het is heel teleurstellend dat we de eerste kans om kampioen te worden, hebben laten liggen", zegt Van Bronckhorst in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Wij waren bij Excelsior gewoon Feyenoord niet. En dat was al zo vanaf de eerste minuut. Na rust was er even een periode dat het onze kant op had kunnen vallen, maar toen kregen we heel kort achter elkaar twee doelpunten tegen. Normaal zitten er één of twee spelers niet in de wedstrijd, dat waren er nu veel meer. Dingen die het gehele seizoen goed gingen, die gingen tegen Excelsior fout. Dat moet tegen Heracles anders", weet de voormalig linksback.

Aan alles merkt Van Bronckhorst dat de druk immens is. Heel Rotterdam schreeuwt al maanden om de landstitel. "Er staat nu eenmaal heel veel druk op het meestrijden om de landstitel. En ja, dat merkten we. Ook aan alles wat er om ons heen is gebeurd, de afgelopen weken. Je voelt dat iedereen zó graag wil, dat de mensen je letterlijk naar voren schreeuwen. Het is ons op Woudestein niet gelukt, maar we hebben nog een kans in de thuiswedstrijd tegen Heracles. We moeten de teleurstelling die we allemaal voelden omzetten in iets positiefs. We spelen thuis en Feyenoord is thuis gewoon heel erg sterk. En we hebben dit seizoen altijd geweldig gereageerd na een tegenslag. We hebben alles gewoon nog in eigen hand", beklemtoont Van Bronckhorst, die aangeeft dat hij zelf als speler ook al vaak die druk voelde.

Van Bronckhorst geeft aan dat zijn relatie met Dirk Kuyt ondanks de reserverol voor de Katwijker 'gewoon goed' is. "Ik ben duidelijk, er zit geen ruis in", aldus Gio, die tot slot benadrukt dat Feyenoord dit seizoen zeer gefocust en weerbaar is. "We zullen samen onze rug rechten. We gaan ervan uit dat het goed komt. In de eigen Kuip zullen we het zondag wél laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen