Grim vindt Agadir-trip nuttig: "Jongens aan het werk zien"

31 mei 2017, 07:52   Bijgewerkt: 1 juni 2017, 00:06

Fred Grim staat tot de aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg op vrijdag 9 juni – het moment waarop Dick Advocaat en Ruud Gullit zich melden – als eindverantwoordelijke voor de groep bij het Nederlands elftal. Na de oefenwedstrijd tegen Italië (1-2 verlies) verzorgt 'Grim Interim' ook de coaching in de vriendschappelijke duels met Marokko (deze woensdag) en Ivoorkust (zondag).

Grim beschouwt deze oefeninterlands niet als duels om des keizers baard. Los van de punten voor de FIFA-wereldranglijst, die een beschermde status tijdens een WK-play-off kunnen opleveren, kunnen spelers zichzelf volgens Grim bewijzen. "Ondanks de bijzondere aanloop vind ik het een nuttige trip, omdat we een aantal andere jongens aan het werk kunnen zien", aldus Grim, die na de komst van Advocaat weer zal doorschuiven naar de rol van assistent, in gesprek met De Telegraaf.

Marokko is een ploeg die veel bekenden van de Nederlandse competitie herbergt en dat maakt het volgens Grim ook wel een interessante ontmoeting. "Ik houd er wel rekening mee dat de Marokkaanse voetballers die we uit de Eredivisie kennen iets extra's willen geven", stelt de voormalig doelman. "Marokko heeft een goede ploeg, die vaak uit de startblokken schiet en meerdere systemen kan spelen. Ik heb drie wedstrijden teruggekeken en was onder de indruk. De meeste jongens verdienen hun brood in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Nederland. Ze hebben gedreven spelers, tonen veel enthousiasme en hebben een grote bereidheid om voor elkaar te werken", stelt Grim.

Bij Marokko zijn in tegenstelling tot Hakim Ziyech onder meer Eredivisie-bekenden Karim El Ahmadi, Yassin Ayoub, Sofyan Amrabat en Mimoun Mahi van de partij. Het Noord-Afrikaanse land is de nummer 53 van de wereldranglijst, waar Nederland momenteel als 32ste op genoteerd staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen