Ajax bevestigt aanstelling Reiziger als trainer Jong Ajax

20 juni 2017, 21:08

Hij werd al een tijdje genoemd als grootste kanshebber voor de functie van trainer van Jong Ajax, maar de Amsterdammers hebben de aanstelling van Michael Reiziger dinsdagavond officieel bevestigd. Hij tekent een tweejarig contract bij de club.

Reiziger komt over van Sparta Rotterdam, waar hij sinds seizoen 2014/2015 actief was als assistent-trainer. De oud-speler van Ajax begint op 1 juli aan zijn nieuwe baan op de toekomst. Hij tekent een contract met een looptijd van twee jaar, tot medio 2019. Bij Jong Ajax wordt Reiziger de opvolger van Marcel Keizer, die na het vertrek van Peter Bosz het roer bij het eerste elftal overnam.

"Het is geweldig om terug te keren naar de club waar het voor mij allemaal begonnen is en ik bovendien mijn grootste successen heb behaald", zegt Reiziger op de website van Ajax in een eerste reactie. "De afgelopen jaren heb ik als assistent bij Sparta flink wat ervaring opgedaan op trainersgebied. Het kampioenschap in de Jupiler League was prachtig en afgelopen jaar hebben wij ons gehandhaafd in de Eredivisie. Nu is het tijd voor een volgende stap in mijn carrière. Bij Jong Ajax krijg ik te maken met de grootste talenten van het land, ik kan niet wachten om met hen aan de slag te gaan."

Ook Edwin van der Sar is blij dat de club opnieuw een echte Ajacied weet te binden. "Het is voor ons van belang dat de overgang van spelers in de bovenbouw naar Jong Ajax en daarna naar de A-selectie, op een goede manier verloopt. In dat proces gaat Michael een belangrijke rol spelen, net zoals Marcel Keizer dat afgelopen seizoen deed", zegt de algemeen directeur. Een assistent-trainer moet nog aangesteld worden. Dat gebeurt in overleg met Reiziger. "George Ogararu volgt het komende jaar namelijk de opleiding Coach Betaald Voetbal in Roemenië. Dat is niet te combineren met het drukke programma in de Jupiler League", legt Van der Sar uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen