Dumfries: "Heerenveen komt op het juiste moment"

27 juli 2017, 17:10

Denzel Dumfries is officieel speler van sc Heerenveen. Zijn komst werd dinsdag al aangekondigd, en donderdag heeft de 21-jarige rechtsback de medische keuring doorstaan. De aanwinst staat de komende vier jaar onder contract in Friesland. Heerenveen haalt hem voor de vertrokken Stefano Marzo.

"Voor alle duidelijkheid, ik miste niets bij Sparta, maar als voetballer moet je stappen maken en je door ontwikkelen", zegt Dumfries op de website van zijn nieuwe club. "Ik heb met meerdere mensen, onder andere onze trainer (Alex Pastoor, red) en Mendes Da Silva (speler Sparta, red) mijn situatie besproken. Ik wil het maximale uit mijn carrière halen en Heerenveen is een eerste stapje omhoog. Heerenveen komt op het juiste moment, het is een uitdaging om me hier te bewijzen."

Dumfries mag graag de rechterflank bestrijken. "Aanvallers hebben er een hekel aan. Ik blijf gaan, kan een tegenstander helemaal stuk lopen", aldus de vleugelverdediger, die meer wil scoren. In de laatste twee seizoenen scoorde hij twee keer. "Als je zo vaak voorin komt, moet je vaker scoren en ik moet ook meer assists geven. Daar moet ik aan werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen