Cocu wisselt van captain: "Luuk houdt verantwoordelijkheden"

27 juli 2017, 19:46

Luuk de Jong is zijn aanvoerdersband bij PSV kwijtgeraakt. Chelsea-huurling Marco van Ginkel volgt hem op als captain van de Eindhovenaren. Phillip Cocu zat met beide spelers om tafel. De Jong is in het nieuwe seizoen vice-aanvoerder, Jeroen Zoet is derde captain.

Op het trainingskamp in Zwitserland zou Cocu hebben laten weten dat De Jong aanvoerder blijft. "Ik heb dat niet zo letterlijk gezegd", aldus de PSV-trainer tegen FOX Sports. "Hadden ze toch iets beter moeten luisteren. Ik heb het bewust op een andere manier omschreven. Ik heb met Luuk tijdens het trainingskamp een gesprek gehad. We hebben er twee keer goed over gesproken. Marco is op een later tijdstip aangesloten, ook met hem heb ik een gesprek gehad."

Met de beslissing kan De Jong zich meer richten op het voetbal, stelt Cocu. "Het aanvoerderschap is niet het belangrijkste. Het belangrijkste is dat Luuk zich kan focussen op het nieuwe seizoen. Binnen ons team zal hij zeker zijn verantwoordelijkheden houden en uitvoeren. Naar buiten toe zal dat wat anders zijn."

Van Ginkel speelt donderdagavond in het Europa League-duel met NK Osijek zijn eerste wedstrijd als aanvoerder van de Eindhovenaren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen