Burgemeester Van der Laan ontroerd door verbroedering

31 juli 2017, 10:09

De aangrijpende situatie rond Abdelhak Nouri, die na een hartstilstand tijdens de oefenwedstrijd tussen Ajax en Werder Bremen met ernstige en blijvende hersenschade kampt, heeft veel indruk gemaakt op Eberhard van der Laan. De burgemeester van Amsterdam werd in het VPRO-programma Zomergasten emotioneel na het zien van beelden van Nouri en diens eerbetoon in Geuzenveld.

"Het is een onwaarschijnlijk verdriet dat iemand met zo'n mooi perspectief zoveel pech heeft en afgesneden wordt van dat perspectief", zegt de openhartige Van der Laan in gesprek met Janine Abbring. Toch zag hij dat de ernstige situatie ook iets moois teweegbracht. "Het is een groot ongeluk, maar het is tegelijkertijd ook een geluk dat het verbroedert. Met Feyenoorders, PSV'ers...", stelt de Amsterdamse burgemeester, die reageerde op beelden van de steunbetuiging bij het huis van Nouri. "Je ziet ook, en dat vind ik persoonlijk een van de mooiste dingen, dat de F-Siders de Marokkanen meenemen in het vuurwerkgebruik en dat de Marokkanen de F-Siders meenemen in het bidden. Het was een soort gezamenlijke rouwdienst, een perfecte dienst."

Van der Laan leeft mee met Nouri en diens familie. "Dit is een jonge jongen, die écht nog moest doorbreken. Nu overkomt hem dit. Er wordt zo goed mee omgegaan door iedereen, maar het is een afgrijselijk verhaal", aldus de burgemeester, die veel respect heeft voor de vader en moeder van Nouri en de ouders van het getroffen talent 'ambassadeurs' noemt. "Zij hebben het jochie gemaakt dat wij allemaal zo waarderen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen