Reserves Oranje na rust langs Mexico

1 juni 2006, 21:50

Oranje heeft op weg naar het WK ook haar tweede oefenwedstrijd weten te winnen. De ploeg van bondscoach Van Basten, die vooral bestond uit spelers die zaterdag tegen Kameroen nog op de bank zaten, slaagde er na een uiterst zwakke eerste helft in om een 0-1 achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning. John Heitinga en Ryan Babel zorgden kort na rust voor de Nederlandse doelpunten.

Bondscoach Marco van Basten wilde tegen de Mexicanen een handvol spelers de kans geven die normaal gesproken op de bank zitten. De oefenmeester gaf deze spelers de kans om zich in de kijker te spelen en eventueel zelfs een basisplaats af te dwingen. Van het elftal dat zaterdag Kameroen versloeg, stonden met Wesley Sneijder, Jan Kromkamp en Robin van Persie slechts drie spelers ook tegen Mexico in de basis.

Het doelpunt kwam op naam van Jared Borgetti, een Mexicaans fenomeen. De spits scoort zowel in de Mexicaanse competitie als in de nationale ploeg aan de lopende band, maar een avontuur bij het Britse Bolton Wanderers eindigde dit seizoen in een teleurstelling. In de Mexicaanse ploeg lijkt hij zijn draai echter weer helemaal te hebben gevonden. Bij een corner liep de sluwe vos, die topscorer werd van de Noord-Amerikaanse kwalificatiezone voor het WK, slim weg bij John Heitinga en kopte de 0-1 achter de kansloze Timmer.

Het was voor een groot deel aan de Mexicaanse bondscoach Ricardo La Volpe te danken dat Oranje zich na rust terug in het duel wist te knokken. De oefenmeester haalde vier spelers uit het veld, waarmee hij de balans in de ploeg danig leek te verstoren. Mexico leek in het begin van de tweede helft op zoek naar zichzelf en Oranje maakte daar dankbaar gebruik van. Nadat eerst invaller Jan Vennegoor of Hesselink voor open doel al over geschoten had, zorgde John Heitinga voor de gelijkmaker. De verdediger van Ajax maakte zijn fout van de eerste helft goed, door uit een corner fraai raak te koppen.

Het doelpunt van Babel was voor Oranje het sein om het duel stevig in handen te nemen. De Mexicanen kwamen er in de tweede helft amper meer aan te pas en het was eigenlijk een wonder dat de score lange tijd slechts bij 2-1 bleef. De sterk spelende Wesley Sneijder had een goede schietkans, maar de grootste mogelijkheden waren voor Dirk Kuyt en Ryan Babel. Kuyt profiteerde handig van onhandig verdedigen bij Mexico en kon vrij doorlopen naar het vijandige doel. Net op het moment dat hij wilde uithalen zat er een Mexicaans been in de weg, waardoor de bal voor de voeten van Ryan Babel rolde. Tot ontzetting van alles en iedereen schoot de volledig ongedekte Babel de bal echter net naast het lege doel. 

De kans van Babel betekende het laatste wapenfeit van een aardige tweede helft, waarin Oranje een hoop goedmaakte van de uiterst magere eerste helft. Bondscoach Van Basten zag het vanaf de bank gelaten toe en bouwt rustig verder richting het WK. Het feit dat het sterke Mexico ook met reservespelers verslagen werd, biedt in ieder geval hoop.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen