Van Persie lijkt te kunnen spelen, Tete blijft afwachten

30 augustus 2017, 19:31

Op de training van het Nederlands elftal was dinsdag weinig te zien van schouderklachten bij Robin van Persie. De aanvaller, die na lange tijd weer bij de selectie van Oranje werd gehaald, lijkt in aanloop naar de loodzware uitwedstrijd tegen Frankrijk (donderdag) weinig tot geen hinder te ondervinden van het gewricht.

Bondscoach Dick Advocaat ging tijdens zijn perspraatje in de ruime perszaal van het Stade de France in op de fysieke gesteldheid van Van Persie. "Ik heb hem goed zien trainen. Ik vond het überhaupt al verrassend, die schouder. Ik hoorde het pas later. Hij heeft de berichten zelf een beetje geloochenstraft op de training. Daar komt bij: als je bij de selectie zit, dan kan je meestal wel spelen", aldus Advocaat.

De bondscoach heeft zijn opstelling nog niet prijsgegeven aan in de internationals, maar het lijkt in ieder geval onwaarschijnlijk dat de herstellende Kenny Tete in de basis kan starten. "Tete traint weer mee en dat betekent dat hij zich goed voelt, maar we weten nog niet hoe het zich ontwikkelt. Het blijft afwachten. Ik weet niet of het verstandig is om hem te laten beginnen, dat is afhankelijk van de training op deze donderdag."

Oranje trainde woensdag aan het eind van de middag met een fitte groep van 25 man in het Stade de France.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen