Mourinho: "Shevchenko en Drogba perfect duo"

2 juni 2006, 11:08

Didier Drogba hoeft zich geen zorgen te maken: de komst van Andrei Shevchenko zal bij Chelsea niet ten koste van hem gaan. Volgens manager Jose Mourinho verandert de status van Drogba, die het afgelopen seizoen eerste keus was in de Londense aanval, niet. "Didier en Andrei vullen elkaar perfect aan", zegt Mourinho trots over zijn aanvalskoppel.

Boze tongen beweerden dat Drogba het veld zou moeten ruimen nu Shevchenko naar Stamford Bridge komt, maar volgens Mourinho is dat onzin. De Portugees ziet in de Ivoriaan en de Oekraïner een aanvalskoppel om van te watertanden. "Didier en Andrei zijn twee compleet andere spitsen. Andre heeft creativiteit, snelheid, intelligentie en bewegelijkheid, terwijl Didier het vooral moet hebben van zijn kracht en zijn vermogen om ruimte te creëren voor medespelers", lepelt Mourinho op tegen Chelsea TV.

"Het was nooit de bedoeling dat Shevchenko zou komen als vervanger van Drogba", benadrukt de Portugese oefenmeester. "Andrei heeft bij Milan vaak gespeeld in een systeem met twee spitsen en zo spelen wij ook vaak. Andrei en Didier passen samen perfect in ons systeem met twee spitsen en een ruit op het middenveld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen