Jupiler stopt na dit seizoen als naamgever Eerste Divisie

25 september 2017, 11:04   Bijgewerkt: 25 september 2017, 13:42

Er komt na dit seizoen een einde aan een tijdperk in het Nederlandse profvoetbal. Jupiler stopt na dit voetbaljaar als naamgever van de Eerste Divisie, zo is maandag duidelijk geworden. Het biermerk was twaalf jaar lang verbonden aan de Eerste Divisie, maar doet na dit seizoen dus een stapje terug.

Met dat nieuws komt de competitie maandag naar buiten. "Uiteraard is het jammer dat we er geen dertiende seizoen aan vast plakken, maar we zien vooral ook nieuwe kansen", legt Marc Boele, Algemeen Directeur Coöperatie Eerste Divisie, uit. "Onze competitie staat voor ontwikkeling en toegankelijkheid. Onze kracht ligt in feit dat we een landelijke uitstraling hebben als tweede grootste sportcompetitie van Nederland, maar met onze clubs zijn we vooral ook sterk in de regio."

In de zoektocht naar een nieuwe naamgever mikt de competitie op zijn maatschappelijke betekenis. "Samen met een nieuwe partner kunnen daarmee een stap zetten om onze rol in de maatschappij nog meer invulling te geven en proactief maatschappelijke groepen te betrekken bij onze clubs, onze competitie en bij onze nieuwe partner."

De afgelopen twaalf seizoenen heette de Eerste Divisie de Jupiler League. Tussen 2001 en 2006 droeg de competitie de naam Gouden Gids Divisie, terwijl het tussen 1990 en 2001 de Toto Divisie heette.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen