Van Bronckhorst: "De punten zijn het allerbelangrijkste"

29 september 2017, 15:46

Feyenoord verloor vier van haar laatste vijf officiële wedstrijden. Naast de nederlagen tegen Manchester City en Napoli in de Champions League ging het in de Eredivisie onderuit tegen PSV en NAC Breda. Tussendoor werd in de beker wel gewonnen van ADO Den Haag. Komende zondag gaan de Rotterdammers op bezoek bij AZ. Coach Giovanni van Bronckhorst kijkt vooral naar het resultaat.

"De druk om te winnen is er altijd, maar zeker in de situatie waarin we nu zitten is het belangrijk dat we de punten pakken. Dat is het allerbelangrijkste. Het liefst doen we dat met goed voetbal, maar we zijn blij als we zondag winnen in Alkmaar", sprak Van Bronckhorst vrijdag op de persconferentie.

Vorig jaar won Feyenoord in de Europa League van Manchester United en ontstond er een soort van positieve flow binnen de club. Kan er, naar aanleiding van de nederlagen in de Champions League, ook een negatieve flow ontstaan? "Je merkt wel dat de Champions League een topcompetitie is", reageerde Van Bronckhorst. "Vorig jaar wonnen we in de Europa League van Manchester United, maar dat kwam mede doordat ze niet met het sterkste elftal speelden."

"In de Champions League zie je dat alle teams, en met name de grote teams, dit toernooi echt willen winnen. Je ziet ook aan de uitslagen hoe sterk ze zijn, dat andere teams met drie of vier goals verschil worden verslagen", vervolgde Van Bronckhorst. "Dat geeft aan hoe zwaar de Champions League is. Mijn spelers hebben weinig ervaring op dit niveau en dan zie je dat er een groot verschil is tussen de Nederlandse en Europese top."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen