De Haan: "Oekraïne is favoriet"

Koen Freriks
3 juni 2006, 16:19

Jong Oranje-bondscoach Foppe de Haan weet nu hoe hij Oekraïne moet bespelen in de finale van morgenavond. Zijn ploeg verloop de groepswedstrijd nog met 2-1, maar "nu weten we hoe anders het moet", aldus De Haan.

De Haan vergelijkt die groepswedstrijd met tennis: "Ik had het idee dat ik naar een tenniswedstrijd aan het kijken was. De bal vloog van de ene naar de andere kant van het veld en iedereen was aan het rennen." De bondscoach denkt dat goed positiespel noodzakelijk is: "We moeten proberen te 'voetballen' en zo min mogelijk de lange bal hanteren. Ook fysiek was Oekraïne sterker."

Volgens De Haan is Oekraine favoriet: "Omdat zij van ons hebben gewonnen." Desondanks is hij niet nerveus: "Ik ben niet nerveus en mijn spelers zijn dat ook niet. Ze spelen in de eredivisie ook allemaal belangrijke wedstrijden."

Voor De Haan zelf zou de titel een soort 'revanche' zijn op zijn verleden als clubtrainer. Als oefenmeester van SC Heerenveen verloor hij in de jaren negentig twee bekerfinales, tegen Ajax en Roda JC. Ook eindigde hij met Heerenveen een keer als tweede in de eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen