Ziyech kijkt uit naar Klassieker: "Haat geeft extra motivatie"

22 oktober 2017, 09:26

Hakim Ziyech begrijpt maar al te goed welke belangen er op het spel staan als Ajax zondagmiddag op bezoek gaat bij Feyenoord. In De Kuip zijn geen Ajax-fans aanwezig, maar de spelmaker van de Amsterdammers stelt dat de haat van de Feyenoord-supporters als extra motivatie werkt.

"De haat voel je al als je daar met de bus aankomt. Het is extra adrenaline. En extra motivatie om ze allemaal stil te krijgen", begint Ziyech in gesprek met de NOS. De middenvelder stelt dat de laatst gespeelde duels van beide ploegen weinig uitmaken voor het treffen in De Kuip. "Bij een Klassieker komen altijd andere krachten los. Van beide kanten. Het is een andere wedstrijd dan normaal, maar we willen gewoon elke wedstrijd winnen. Met die instelling gaan we de wedstrijd in. We vinden dat we kunnen winnen en we vinden dat we daar moeten winnen. Ook voor iedereen rondom Amsterdam."

Ziyech ziet dat Ajax een stijgende lijn heeft ingezet, maar vindt dat het nog altijd beter kan. "Het spel is nog niet zo denderend dat je kan zeggen dat we de sleutel hebben gevonden voor het stabiele spel. We kunnen nog niet negentig minuten een wedstrijd controleren", aldus de middenvelder, die er qua statistieken bovenuit steekt bij de ploeg van Marcel Keizer. "Ik ben niet verrast dat ik de meeste ballen afpak. Het is al het tweede jaar dat ik op deze positie speel en ik voel het wel aan. Ik ben vorig jaar anders gaan spelen. Daar is nu vastigheid in gekomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen