Bosz ziet het duel met Bayern als kans om tij te keren

4 november 2017, 08:35

Peter Bosz raakt niet in paniek van de slechte fase waarin Dortmund momenteel verkeert. Het K-woord, doelend op het Duitse Krise dat in het Nederlands crisis heet, hoeft volgens de oefenmeester nog zeker niet te vallen. "Deze fases heb ik eerder meegemaakt in Nederland."

Tijdens de perconferentie voorafgaand aan de topper met Bayern München werd de coach voor een vragenvuur gezet. Is het nou crisis of geen crisis? Bosz keek er gezien zijn niet meer van op. In zijn eerste periodes als coach, kreeg hij bij andere werkgevers ook altijd de nodige kritiek. "De parallellen uit mijn tijd bij Vitesse en Ajax zijn zichtbaar. Daar waren ook vragen over het spelssysteem, omdat de resultaten even tegenvielen."

Van top naar flop

Een verklaring voor die ineenstorting? "We hadden in de eerste weken een beetje geluk, we speelden nog niet optimaal. En op dit moment hebben we juist een beetje pech", duidde Bosz het verschil. Ook in de Champions League heeft zijn ploeg het in Groep H vooralsnog erg lastig. Dat Real Madrid en Tottenham Hotspur te sterk waren, daar kon de coach mee leven. Maar ook van APOEL Nicosia werd tweemaal (1-1) niet gewonnen. En dus zijn er terechte kopzorgen.

Het tij keren

En dus heeft Bosz een goed resultaat nodig om het tij te keren - en dat is al snel aangezien het een maand geleden wat dat betreft nog heel laag water was. "Misschien is dit juist wel het goede moment om dat te doen. We kunnen de resultaten omdraaien en die kans willen we benutten", aldus de Nederlandse coach, die ook tegen Bayern geen concessies zal doen aan zijn aanvallende gedachtegoed.

Hoewel collega-trainer Jupp Heynckes vrijdag beweerde dat je als coach af en toe moet afwijken de gestelde lijn, nam hij het wel op voor Bosz. En dat terwijl de voormalig Ajax-coach juist heel erg rechtlijnig is. "Maar uiteindelijk geeft kwaliteit de doorslag. En Bosz is een hooggekwalificeerde coach", sprak zijn ervaren collega.

De topper tussen de koploper (Bayern) en runner-up (Dortmund) van de Bundesliga start zaterdagavond om 18:30 in het Signal Iduna Park. Bosz versus Heynckes. Wordt het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst zes punten of bezweert Bosz een crisis?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen