Van de Beek merkte dat De Jong de voorkeur zou krijgen

7 november 2017, 07:57

Donny van de Beek baalde flink dat hij niet speelde bij Ajax afgelopen weekend tegen FC Utrecht (1-2). De middenvelder had door de trainingsweek er weliswaar wel op gerekend dat hij buiten de basiself zou staan, toch voelde het als een teleurstelling. "Je voelt je machteloos als het slecht gaat en je niets kunt doen."

Aan de trainingen voorafgaand aan dat duel merkte Van de Beek dat concurrent Siem de Jong, hij overigens niet opgeroepen voor het Nederlands elftal, de kans zou krijgen van Marcel Keizer. "De trainer vond dat anderen ook een kans verdienden. De duels voor Feyenoord vond ik dat ik wat minder speelde en de kritiek was toen terecht, maar ik merkte dat ik de stijgende lijn weer te pakken had. Dan komt de beslissing van de trainer slecht uit, maar die moest ik accepteren. Ik blijf vechten en heb er alle vertrouwen in dat ik mijn plek weer terug verover", aldus de hoofdrolspeler tegenover De Telegraaf.

De oproep van bondscoach Dick Advocaat komt Van de Beek daarom ook niet slecht uit. In een andere omgeving kan hij weer wat vertrouwen op doen. Bovendien kan hij zijn debuut gaan maken in Schotland, de plek waar hij ook in het eerste van Ajax mocht debuteren. "Als het nu weer in dat land mag gebeuren, heb ik misschien wel iets met Schotland."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen