Berghuis en Jørgensen bevrijden Feyenoord in Groningen

25 november 2017, 22:13

Feyenoord heeft voor het eerst in bijna twee maanden een Eredivisiezege geboekt. Steven Berghuis nam zijn ploeg, na een doelpuntloze eerste helft tegen FC Groningen, bij de hand door twee doelpunten voor te bereiden. Tonny Vilhena scoorde na een fraaie individuele actie van Berghuis, Nicolai Jørgensen besliste het duel met een prachtige treffer na een hakje van de rechtsbuiten: 0-2.

Feyenoord was naar het hoge noorden afgereisd om de eerste competitiezege sinds 1 oktober te boeken. Op die datum wonnen de Rotterdammers met 0-4 bij AZ, daarna ontbrak het Feyenoord vooral aan scorend vermogen. FC Groningen beëindigde juist vorige week een slechte reeks door er in eigen huis lustig op los te scoren tegen Vitesse: 4-2.

Doelpunten waren voor rust echter schaars in het Noordlease Stadion. Enerzijds door het voorzichtige spel van Groningen. Anderzijds door het totale gebrek aan scherpte voor het doel van de bezoekers uit Rotterdam. Een derde factor was scheidsrechter Danny Makkelie, die verzuimde een strafschop te geven nadat Samir Memisevic aan het shirt van Nicolai Jørgensen was gaan hangen in het zestienmetergebied.

Vroeg in de tweede helft sloeg Feyenoord alsnog toe. Het was Vilhena die wist te scoren, al kwam het doelpunt voor het grootste gedeelte toe aan Steven Berghuis. De buitenspeler had eerst op eigen helft twee spelers van Groningen te kijk gezet en was vervolgens ook beslissend in de zestien van de tegenstander. Opnieuw was hij de verdedigers te slim af en prikte hij de bal richting doel, na een redding van Padt kon Vilhena eenvoudig scoren: 0-1.

FC Groningen moest meer risico gaan nemen door de tegentreffer in de 50ste minuut. Dat leverde een open wedstrijd op waarbij er genoeg gebeurde voor beide doelen. Brad Jones verkeek zich bijna op een lage voorzet van Yoëll van Nieff, Juninho Bacuna kwam net niet tot een schot na een rush over de as van het veld en Oussama Idrissi zag de bal bijna binnen vallen na zijn voorzet vanaf de rechterkant. De echte kansen werden echter nog steeds gecreëerd door Feyenoord.

Een terugkeer van Groningen zat er ondanks het inbrengen van Lars Veldwijk, Jesper Drost en de teruggekeerde Django Warmerdam niet meer in. Jones kwam niet meer serieus in de problemen, ook omdat Makkelie opnieuw niet naar de stip wees na een penaltyclaim van Veldwijk. De spits kwam net tekort om de bal binnen te glijden nadat hij door invaller Miquel Nelom even aan het shirt was gepakt. Veldwijk scoorde in blessuretijd nog wel, maar die treffer werd afgekeurd vanwege hands van Mike te Wierik. Te Wierik stond met de handen achter het hoofd te balen nadat hij de bal tegen de lat had gewerkt en beroerde de bal met de hand in aanloop naar het geannuleerde doelpunt van Veldwijk. 

Door de nederlaag blijft de Trots van het Noorden steken op twaalf uit dertien duels en bezet Groningen een plek vlak boven de nacompetitieplaatsen. Feyenoord stijgt naar de vijfde plaats, maar de directe concurrentie moet dit weekend nog in actie komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen