Groep A: United en Basel door, Benfica blijft puntloos

5 december 2017, 23:07

Manchester United is groepswinaar geworden in groep A na een 2-1 zege op CSKA Moskou. FC Basel eindigt knap als tweede. De Zwitsers wonnen dinsdagavond op bezoek bij Benfica met 0-2. Benfica is daarom uitgeschakeld zonder ook maar één puntje te pakken.

Manchester United-CSKA Moskou

Manchester United, met Daley Blind in de basis, begon in eigen huis goed en al na vier minuten trof een schot van Marcus Rashford de paal. De meeste kansen waren voor de Engelsen, maar het was CSKA Moskou dat verrassend op voorsprong kwam op Old Trafford. Alan Dzagoev zette de bezoekers vlak voor rust op voorsprong. Over het doelpunt was enige discussie omdat de Rus buitenspel leek te staan, maar de arbiter oordeelde van niet en dus keek United bij rust tegen een achterstand aan.

Manchester United was na rust sterker en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook na iets

meer dan een uur spelen dankzij Romelu Lukaku. Twee minuten later boog United de achterstand

om in een voorsprong. Na een voorzet van Juan Mata maakte Marcus Rashford er 2-1 van.

Vlak voor tijd kreeg Dzagoev nog een grote kans op de gelijkmaker, maar Sergio Romero zorgde ervoor dat United er alsnog met drie punten vandoor ging. Daardoor eindigen de Engelsen als groepswinnaar en rest voor CSKA de Europa League.

Benfica-Basel

Basel kwam op bezoek bij Benfica na vijf minuten spelen op voorsprong via Mohamed Elyounoussi. Basel moest winnen om zeker te zijn van de tweede plek in groep A en leek na rust die zege binnen te gaan halen. Via Dimitri Oberlin kwamen de bezoekers op 0-2.

Daarna kwam Basel geen enkel moment meer in de problemen waardoor het met drie punten minder dan Manchester United als tweede eindigt. Benfica wist niet één punt te pakken en scoorde in de groepsfase ook slechts eenmaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen