KNVB in gesprek met boze fans na afgelastingen

10 december 2017, 18:23

De KNVB gaat in gesprek met het Supporterscollectief, de overkoepelende organisatie voor alle supportersverenigingen en supportersgroepen van betaald voetbalclubs in Nederland. Dit vanwege de ontstane situatie in de Eredivisie vanwege de hevige sneeuwval en de afgelasting van wedstrijden.

De wedstrijden tussen FC Utrecht en Feyenoord en Sparta Rotterdam en Vitesse werden afgelast vanwege het weer. Bij de duels die wel doorgingen kwamen veel supporters door de vertragingen te laat bij het stadion om de aftrap mee te maken. De KNVB is, net als alle voetballiefhebbers, teleurgesteld over het feit dat er afgelast moest worden. Er is vandaag al contact geweest met het Supporterscollectief en de betrokken clubs om de ontstane situatie van vandaag te bespreken. Ook clubs die vandaag niet in actie kwamen en lokale overheden worden hierbij betrokken, om samen te proberen om dergelijke onduidelijke situaties in de toekomst te kunnen voorkomen. Er wordt getracht op korte termijn een groep van afgevaardigden bij elkaar te krijgen om deze kwestie te bespreken", zo valt er te lezen op de website van de voetbalbond.

De KNVB stelt dat er zondag niet anders gehandeld had kunnen worden. "Op dit moment is het zo dat de KNVB samen met de thuisspelende club verantwoordelijk is voor de situatie op het veld en in het stadion. De lokale overheid gaat over de situatie buiten het stadion. Uiteraard staan de KNVB, clubs en de lokale overheid in nauw contact met elkaar als de situatie, zoals in dit geval, hier om vraagt", stelt de voetbalbond.

Het is nog niet bekend wanneer FC Utrecht-Feyenoord en Sparta-Vitesse worden ingehaald. Die data zal de KNVB later nog bekend maken. Duidelijk is in ieder geval dat het duel tussen Feyenoord en Utrecht pas in januari afgewerkt zal worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen