Monsterzege voor Feyenoord op bezoek bij hopeloos Sparta

17 december 2017, 14:20   Bijgewerkt: 17 december 2017, 15:05

Feyenoord heeft zich uitstekend herpakt na het midweekse puntenverlies. De stadionclub won de traditioneel lastige stadsderby op bezoek bij Sparta met speels gemak en wist liefst zeven keer het net te vinden. De thuisploeg beleefde een ongekende offday en keek na een kwartier spelen al tegen een 0-3 achterstand aan. Feyenoord hoefde vervolgens niet eens in de hoogste versnelling te spelen om uit te lopen naar 0-7 en voor het eerst sinds elf jaar weer eens op Spangen te winnen.

Feyenoord begon met een verrassing in de opstelling: Nicolai Jørgensen moest afhaken vanwege privéomstandigheden, waardoor de achttienjarige Dylan Vente zijn basisdebuut in de Eredivisie mocht maken. Erg veel last van de wijzigingen had Feyenoord echter niet. De regerend landskampioen werd niets in de weg gelegd door Sparta en stond na een kwartier met 0-3 voor.

Doelman Roy Kortsmit liet zich verrassen door een afstandsschot van Tonny Vilhena, Vente kon geheel vrijstaand binnenkoppen uit een voorzet van Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste schoot uit de rebound de 0-3 binnen. Feyenoord deed het in het vervolg van de eerste helft wat rustiger aan, maar scoorde nog één keer. Kortsmit tikte met een fraaie zweefduik een vrije trap van Steven Berghuis uit de kruising, maar werd even later opnieuw van afstand gepasseerd door Vilhena: 0-4.

Voor het geval Sparta nog hoop had op een miraculeuze comeback, dan werd die meteen na rust de grond in geboord. Renato Tapia bleek na een hoekschop van Berghuis de sterkste in de lucht en Kortsmit had niemand bij de tweede paal neergezet om de kopbal van de Peruviaan tegen te houden: 0-5.

Feyenoord deed het wat rustiger aan in de tweede helft, maar bouwde de score wel uit. Vente kon vanaf rechts voorgeven na balverlies van Craig Goodwin en zijn strakke voorzet werd binnengeschoten door Berghuis: 0-6. Jens Toornstra, Berghuis en Boëtius kregen nog prima kansen op een zevende treffer, die uiteindelijk gemaakt werd door invaller Bilal Basacikoglu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen