Barça kent goede generale, maar arbitrage schuttert weer

17 december 2017, 22:37

We kunnen concluderen dat FC Barcelona klaar is voor El Clásico die volgende week zaterdag op het programma staat in Spanje. De nog ongeslagen koploper van La Liga had in het eigen Camp Nou zondagavond weinig problemen met Deportivo la Coruña: 4-0. Luis Suárez en Paulinho namen de Catalaanse productie voor hun rekening in een duel waarin Barcelona wederom werd benadeeld door de arbitrage.

Eind november werd een doelpunt van Lionel Messi in de kraker tegen Valencia niet toegekend door de scheidsrechter. Dat zorgde toen voor bijzonder veel discussie, aangezien het speeltuig de lijn duidelijk was gepasseerd. Mede daardoor werd de roep om de videoscheidsrechter weer groter in Spanje en dat zal na vanavond weer gebeuren. Bij een 2-0 stand leek Luis Suárez achter het standbeen te scoren, maar keeper Rubén haalde de bal volgens de arbitrage voor de lijn weg. Op de beelden was echter goed te zien dat het speeltuig de lijn zeer waarschijnlijk gepasseerd was.

Barcelona stond op dat moment al op een 2-0 voorsprong. Suárez had al na een halfuur de score geopend op aangeven van Messi. Op slag van rust zette Paulinho Barcelona al op een 2-0 voorsprong. Hij tikte binnen nadat Messi de paal had geraakt. Toen Suárez na een prachtige aanval twee minuten na de pauze de derde goal produceerde, viel het doek uiteraard definitief voor Deportivo. Pauinho maakte het vervolgens nog erger voor de bezoekers door de 4-0 binnen te schuiven. De Braziliaan deed dat nadat Jordi Alba de paal had geraakt. De zomeraanwinst staat dit seizoen al op zes competitiegoals.

Voor Messi was het merkwaardige avond. De Argentijn kreeg voorafgaand aan het duel de Gouden Schoen overhandigd vanwege zijn topscorerstitel in het afgelopen seizoen, maar vanavond was hij ondanks een assist niet gelukkig voor het doel. Hij raakte voor de veertiende (!) keer dit seizoen de paal en miste als klap op de vuurpijl een strafschop. Deportivo-uitblinker Rubén keerde zijn inzet.

Bij Deportivo la Coruña, dat zich met een zeventiende positie net boven de gevarenzone bevindt, viel Zakaria Bakkali in. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen