Excelsior en Twente ploeteren naar bloedeloos gelijkspel

23 december 2017, 22:41

FC Twente sluit de Eredivisie-jaargang af met een plek onder de degradatiestreep. De ploeg kegelde doordeweeks nog Ajax op spectaculaire wijze uit de KNVB Beker, maar kwam op bezoek bij Excelsior niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De 0-0 uitslag was volledig conform het spelbeeld: in Kralingen viel er in negentig minuten tijd nauwelijks iets te beleven. Excelsior beperkte zich tot verdedigen en FC Twente kon aanvallend nauwelijks iets uitrichten.

FC Twente had verdediger Jos Hooiveld ingeruild voor middenvelder Alexander Laukart en wilde nog het meeste initiatief nemen, maar voetbalde in een laag tempo en met weinig vernuft. Stefan Thesker leek bij toeval een hoekschop binnen te kunnen lopen, maar de bal caramboleerde via zijn bewaker Jurgen Mattheij net naast. Vlak voor rust probeerde Thomas Lam het met een laag afstandsschot, dat echter uitstekend gepareerd werd door Theo Zwarthoed.

De wedstrijd werd logischerwijs door beide ploegen afgesloten met een doelpuntloos gelijkspel. Het betekent dat Excelsior de eerste seizoenshelft afsluit met 21 punten, goed voor een keurige positie in de middenmoot van de Eredivisie. FC Twente moet het doen met zes punten minder. Doordat concurrent NAC Breda eerder op de avond met 3-1 van FC Utrecht won, gaan de Tukkers de kerst in als nummer zestien van Nederland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen