Uitgerekend Benatia helpt Juventus langs Roma in kraker

23 december 2017, 22:59   Bijgewerkt: 24 december 2017, 09:13

De rol van AS Roma in de Italiaanse titelrace lijkt, in elk geval voor even, uitgespeeld. De Romeinse club verloor zaterdag de kraker bij Juventus met 1-0. Uitgerekend Medhi Benatia, oud-speler van AS Roma, maakte het verschil in het Allianz Stadium.

Benatia, die in het seizoen 2013/2014 als speler van AS Roma een sterke indruk maakte en daarmee een transfer naar Bayern München verdiende, maakte in de achttiende minuut het enige doelpunt van de partij. De Marokkaanse verdediger scoorde in twee instanties na een hoekschop. Bij die corner kon Giorgio Chiellini in eerste instantie geheel ongedekt op doel koppen, maar Roma-keeper Alisson keerde zijn inzet. In de nastoot raakte Benatia de lat, maar in de rebound van zijn eigen poging had de verdediger alsnog succes.

AS Roma had meer balbezit dan Juventus, maar de thuisclub verdedigde goed. Daardoor kregen de bezoekers amper uitgespeelde kansen. Toch had invaller Patrik Schick in de slotfase gelijk moeten maken, maar hij stuitte op Juventus-goalie Wojciech Szczesny. In de slotfase was Miralem Pjanic, die evenals Benatia en Szczesny ook al een verleden in Rome heeft, dicht bij de 2-0. Hij raakte echter de lat.

Door de winst komt Juventus op 44 punten uit achttien wedstrijden, waarmee het tweede staat in de Serie A. Het heeft één punt minder dan koploper Napoli, dat eerder op de dag met 3-2 won van Sampdoria. AS Roma staat vierde met 38 punten, maar heeft nog wel een duel tegoed ten opzichte van Napoli en Juventus.

Kevin Strootman had een basisplaats bij Roma, Rick Karsdorp was afwezig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen