Het jaar van... FC Groningen: wisselvalligheid troef

29 december 2017, 12:47   Bijgewerkt: 29 december 2017, 13:09

Alle wedstrijden uit de Eredivisie en KNVB Beker van 2017 zitten erop. Feyenoord werd landskampioen, Vitesse won de beker, Ajax behaalde de finale van de Europa League, PSV sloot het jaar af met de wintertitel. Er gebeurde genoeg in het afgelopen kalenderjaar, dus is het tijd om terug te kijken. In deel 11: FC Groningen.

Met een 1-4 overwinning bij Heracles Almelo op 14 januari begon FC Groningen uitstekend aan het jaar 2017, maar de klad kwam er vervolgens behoorlijk in bij de ploeg van Ernest Faber. Daarna werd er tien wedstrijden op rij niet gewonnen in de competitie en op die manier worstelde het team zich naar het einde van het seizoen. Toch werden de play-offs bereikt vanwege het behalen van de achtste plaats. De nacompetitie verliep echter dramatisch: thuis werd er met 1-4 verloren van AZ, in Alkmaar eindigde het in 4-1.

Trainer Faber geniet nog krediet van de clubleiding, maar heeft het vooralsnog bijzonder moeilijk in Groningen. Hij werd tot de winterstop ook niet geholpen door zijn zeven zomeraanwinsten, aangezien het merendeel zich nog niet heeft geprofileerd. Alleen Mike te Wierik en Django Warmerdam halen een voldoende. Het is duidelijk: het zal in 2018 veel beter moeten bij de Trots van het Noorden.

Positief is wel de wijze waarop het team de eerste seizoenshelft afsloot. De laatste wedstrijd voor de winterstop eindigde in een klinkende 4-0 zege op Sparta. 

Mooiste goal: Oussama Idrissi (2-1 tegen Ajax)

Beste aankoop: Mike te Wierik

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de zomeraanwinsten van Groningen nog geen hoofdrol weten te vertolken in de ploeg van Faber. Django Warmerdam is basisklant en ook Ritsu Doan krijgt steeds meer minuten, maar we kiezen hier toch voor Mike te Wierik. De centrumverdediger maakte de overstap van Heracles Almelo en is vanaf de eerste speelronde een vaste basiskracht bij Groningen. De jonge verdediger heeft zich geruisloos weten aan te passen aan zijn nieuwe werkgever.

Doorbraak van het jaar: Oussama Idrissi

De man die de mooiste Groningen-goal van 2017 maakte is in onze ogen ook de speler die in dit jaar zijn grote doorbraak beleefde. Dit seizoen staat de talentvolle aanvaller al op vijf doelpunten in de Eredivisie en knokte hij zich bovendien ook in de basisploeg van Jong Oranje. Als de 21-jarige buitenspel zo doorgaat, zou hij in de zomer weleens een mooie transfer kunnen maken.

Tegenvaller van het jaar: Lars Veldwijk

Eredivisiecijfers

Duels: 35

Zeges: 10

Gelijke spelen: 13

Nederlagen: 12

Doelcijfers: 62 voor, 56 tegen

Grootste zege: FC Groningen - PEC Zwolle 5-1, FC Groningen - Sparta 4-0

Grootste nederlaag: vier duels met twee goals verschil 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen