'Verdedigende coach' Ten Hag gaat deze winter evalueren bij Ajax

8 januari 2018, 10:40   Bijgewerkt: 8 januari 2018, 10:45

Erik ten Hag snapt niet dat hij een stempel heeft meegekregen van een verdedigende coach. Volgens de nieuwbakken trainer van Ajax is hij wel degelijk aanvallend ingesteld, ondanks dat hij bij FC Utrecht regelmatig met vijf man achterin begon. 

"Systemen zeggen niet of je aanvallend of verdedigend speelt", vindt de trainer in De Telegraaf. "Zeker niet. In Duitsland noemden ze me de balbezit-trainer. Bij Go Ahead Eagles speelde ik met drie aanvallers, Quincy Promes als nummer tien en nog twee middenvelders die superaanvallend waren ingesteld. Ook bij FC Utrecht had ik geen echte controlespelers en daar maakte ik van aanvallende middenvelder, Willem Janssen, de libero."

Of hij bij Ajax ook dergelijke plannen heeft, is niet bekend. Wel gaat de oefenmeester veranderen. "Omdat de tijd kort is, laat ik niet direct alles los, maar we zullen wel aantal nieuwe impulsen geven. Welke? Daar zullen we de komende tijd keuzes in gaan maken", doelt Ten Hag op het trainingskamp van de Amsterdammers in Portugal.

Na de winterbreak wacht voor Ajax namelijk meteen de topper tegen Feyenoord in de Eredivisie. Een wedstrijd die gewonnen moet worden. "De winterstop is een breekpunt. Dan maak ik normaal gesproken een evaluatie en dat heb ik ook al proberen te doen van de ontwikkeling die Ajax de laatste weken, maanden doormaakte. Die analyse maken we op basis van beelden, statistieken, gesprekken met de staf en spelers en de informatie die we de komende dagen uit de trainingen krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen