Wiegman over vreemde gang van zaken: "Doen we niet meer"

24 januari 2018, 11:20

Na afloop van de oefeninterland tussen de vrouwenploegen van Nederland en Engeland is er dinsdag enige commotie ontstaan. Beide landen werkten in Spanje een oefenduel af, die in 1-4 voor Engeland eindigde, maar wilden na het duel niets kwijt over de uitslag van de achter gesloten deuren gespeelde wedstrijd. Sarina Wiegman heeft spijt van de gang van zaken.

De Leeuwinnen lieten niet weten hoeveel het duel geworden was en gingen ook niet in op vragen van supporters. Een opmerkelijke gang van zaken. "De Engelsen hadden redenen om volstrekt geen communicatie over deze trainingswedstrijd te willen", legt Wiegman uit op de website van Ons Oranje. "Ze verzochten ons vooraf om ook over de uitslag geen contact te hebben met de buitenwacht. Daar hebben we uit collegialiteit aan willen voldoen."

Een foute keuze, vindt de bondscoach. "Die uitslag lekte uiteraard gewoon uit. Op die gang van zaken reageerde de buitenwacht gisteren terecht verbaasd. Zoiets werkt niet, dus dat doen we niet meer. Iedereen mag weten welke resultaten het Nederlands elftal boekt, het publiek is terecht geïnteresseerd in ons en die belangstelling van media en publiek is begrijpelijkerwijs alleen maar toegenomen na het EK. Waar we overigens alleen maar blij mee zijn."

De wedstrijd eindigde dus in een 1-4 nederlaag, maar Wiegman tilt daar niet zwaar aan. "Het was een wedstrijd waarin we onbeperkt mochten wisselen. We wilden iedereen aan het werk zien, waarbij er in de tweede helft nog maar twee EK-finalisten in het veld stonden. Ik wil daarmee het resultaat niet vergoelijken, want uiteraard willen we elke wedstrijd winnen, maar het was wel echt een trainingswedstrijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen