Tuchtcommissie handhaaft straf Matavz, Vitesse in beroep

26 januari 2018, 11:09

Er komt voorlopig nog geen einde aan de soap rond Tim Matavz. De tuchtcommissie heeft de straf van vijf duels schorsing waarvan één duel voorwaardelijk gehandhaafd, maar Vitesse gaat wederom in beroep tegen de eis. Daardoor kan hij dit weekend gewoon spelen tegen PEC Zwolle.

Matavz gaf afgelopen zaterdag een elleboogstoot aan sc Heerenveen-verdediger Denzel Dumfries, maar die actie werd niet waargenomen door de arbitrage. Maandag werd duidelijk dat er op basis van de videobeelden een vooronderzoek zou worden gestart naar de actie van de spits. Dinsdag wees Vitesse een schikkingsvoorstel van vijf duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk, naar de prullenbak.

Donderdag werd de strafeis echter verhoogd tijdens de zitting in Zeist. De eis werd van vier naar vijf duels gebracht door de aanklager betaald voetbal. Vrijdagochtend besloot de tuchtcommissie om Matavz voor vijf wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) te schorsen. Vitesse is hier wederom niet mee akkoord gegaan, waardoor de zaak volgende week wederom zal dienen.

Daardoor kan Matavz dit weekend wel in actie komen voor Vitesse, dat zaterdagavond tegen PEC Zwolle (uit) speelt.

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen