Molenaar: "Ik kan prima leven met dit resultaat tegen Ajax"

8 februari 2018, 07:48   Bijgewerkt: 8 februari 2018, 08:02

Roda JC kwam woensdagavond knap op voorsprong tegen Ajax maar ging uiteindelijk met 2-4 onderuit. Robert Molenaar stelde na afloop echter dat hij prima kon leven met het resultaat. De trainer vond dat zijn ploeg weinig weggaf en zelf ook enkele goede kansen kreeg.

Roda kwam al bijzonder vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar wist het niet lang vast te houden. "Ik kan prima leven met dit resultaat moet ik zeggen. Ajax is een team met heel goede spelers. We komen fantastisch op een 1-0 voorsprong, maar dan maakt Ajax eigenlijk te snel gelijk", aldus Molenaar tegenover FOX Sports. "Vlak voor rust pakte André Onana nog een bal en we hadden nog wat kansen. Dan zou je ook zomaar met een gelijkspel kunnen gaan rusten."

In de rust gaf Molenaar vooral aan dat hij wilde dat Roda zo lang mogelijk in de wedstrijd zou blijven. "Dat lukte eigenlijk prima, we gaven weinig kansen weg. We maken dan nog de 2-3, maar volgens mij is na 45 seconden de marge alweer twee. Dat breekt ons te veel op", zegt de trainer, die niet overwoog om met twee spitsen te starten. "Tegen Ajax volle bak vooruit dat levert vaak problemen op. Dat zie je bij de 2-4, dan maken ze prima gebruik van de gaten die achterin en op het middenveld ontstaan. Maar de afgelopen weken laten we een stijgende lijn zien en dat zie je ook terug in de resultaten. Dat gaat ervoor zorgen dat we er straks in blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen