Slechte week voor Ajax: "Chagrijn kan ook energie opwekken"

9 maart 2018, 14:38

Het humeur is bij Ajax de afgelopen weken, na het gelijkspel tegen ADO Den Haag en het verlies tegen Vitesse, tot onder het vriespunt gedaald. Trainer Erik ten Hag baalt van de ruime achterstand op PSV en wil zondag tegen sc Heerenveen dan ook ten koste van alles drie punten zien.

De sfeer in Amsterdam was deze week slecht, zegt Ten Hag. "Dat moet ook", aldus de coach op Ajax.nl. "Het zou vreemd zijn als we met veel jolijt over de Toekomst aan het rollen waren. Als er niet gewonnen wordt, dan is er chagrijn en wordt het onrustig. Dat hoort bij Ajax. De norm is winnen, kampioen worden. Wij als team mogen best wel iets van die onrust meekrijgen. Uiteindelijk zijn wij verantwoordelijk voor de prestaties."

Het verlies tegen Vitesse van afgelopen zondag liet een spoor van vernieling na bij Ajax, stelt de hoofdtrainer. "Normaal gesproken moet je na 24 uur de knop weer omzetten. Dit keer bleef het chagrijn langer hangen. Dat is niet erg, want soms kan chagrijnigheid ook energie opwekken."

De manier waarop Ajax het zondag weggaf tegen Vitesse (3-2) vindt Ten Hag onbegrijpelijk. "Ik had die houding niet verwacht. We lieten het zo makkelijk gebeuren. De spelers zijn gelukkig heel erg kritisch op zichzelf en op elkaar. Ze erkennen dat ze op sommige momenten niet thuisgaven. Wij moeten met de vuist op tafel slaan op zulke momenten, maar de spelers zelf ook. Ze moeten verantwoordelijkheid nemen, daadkrachtig zijn."

Bij Ajax is Justin Kluivert door 'lichte klachten' een twijfelgeval.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen