Onana legt uit hoe hij de strafschop van Groninger Mahi stopte

1 april 2018, 21:31   Bijgewerkt: 1 april 2018, 21:40

Ajax mocht na de overwinning op FC Groningen niet alleen de thuisploeg dankbaar zijn voor het missen van vele opgelegde kansen, maar ook doelman Andre Onana. Niet alleen hield de keeper zijn ploeg meermaals op de been met een prachtreddingen, ook stopte hij een strafschop van Mimoun Mahi. Wat is het geheim van de Ajax-keeper?

"Ik kijk altijd goed naar de penaltynemer. Normaal neem ik vooraf wat beelden met de trainers door. Maar soms veranderen spelers ook van hoek, daar heb je mee te maken. Op het moment zelf moet je beslissen en een hoek kiezen. Dat heb ik gedaan. Niet nadenken en naar de hoek gaan. Gelukkig was het de goede", analyseert hij op de clubsite van de Amsterdammers.

Mede door die redding groeide Onana uit tot de uitblinker, door wie Ajax uiteindelijk nog kon winnen. Toch blijft de hoofdrolspeler zelf bescheiden over zijn aandeel: "Of ik de man van de wedstrijd was? Nee, ik vind van niet. Dat waren we allemaal, het hele team. Natuurlijk ben ik blij met wat ik heb gedaan, maar vooral de zege telt. Het was zeer belangrijk om hier te winnen. Dat het is gelukt en geeft een onbeschrijfelijk gevoel. Zeker toen we de 1-2 maakten, liepen de emoties hoog op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen