Heerenveen houdt zicht op play-offs na zege bij VVV

14 april 2018, 21:46   Bijgewerkt: 14 april 2018, 22:12

SC Heerenveen heeft VVV in De Koel zaterdagavond met 0-2 verslagen. In een wedstrijd die pas na een uur voetballen enigszins los kwam, trokken de Friezen aan het langste eind na treffers van Reza Ghoochannejhad en Nemanja Mihajlovic. VVV kreeg voor rust nog een penalty, maar die werd niet benut en dus wisten de Venlonaren opnieuw niet te winnen.

Er stond voor VVV weinig op het spel en dat was te zien aan het wedstrijdverloop. De Limburgers, die al weken veilig zijn, leken niet de behoefte te hebben zich bovenmatig in te spannen. Heerenveen, dat volop in de race is voor de play-offs voor Europees voetbal, drong op haar beurt wel aan, maar had het tempo veel te laag liggen. De Friezen kregen nog wel wat kansjes, echter ontbrak de scherpte waardoor mogelijkheden van Marco Rojas en Denzel Dumfries op niets uitliepen.

Na de gemiste penalty verzandde de wedstrijd in nog meer slordigheden, met name aan de kant van Heerenveen. Reza, normaal toch een van de smaakmakers bij Heerenveen, kwam totaal niet in zijn spel en kon zijn ploeg dan ook niet helpen. Op slag van rust zetten de Friezen kort nog even aan, maar ook een goede actie van Arber Zeneli kon de wedstrijd niet openbreken.

De fans in de toch sfeervolle Koel hoopten op een betere vertoning na de rust, maar moesten daar lang op wachten. De tweede helft begon uitermate slordig, met balverlies op balverlies en overtreding op overtreding. Het was zodoende scheidsrechter Higler die het in de beginfase van de tweede helft het meest druk had. Heerenveen kon enkele malen gevaarlijk counteren via Zeneli. Het ontbrak de Kosovaar aan een goede voorzet.

Nemanja Mihajlovic was een van de invallers, en het was de rappe aanvaller die kort na zijn invalbeurt de score verdubbelde. Hij glipte er vandoor op de linkerflank, trok wat naar binnen en koos ervoor om in de korte hoek uit te halen. Daar had Unnerstall niet op gerekend, want de bal verdween in het dak van het doel. De wedstrijd was hiermee beslist. Kort voor tijd kreeg Reza nog de kans er 0-3 van te maken, maar zijn schot ging in de stuit over.

SC Heerenveen klimt met de zege in Venlo weer over ADO Den Haag heen en houdt uitzicht op plaatsing voor de play-offs. Komende dinsdag treffen Heerenveen en ADO elkaar in Friesland.

Opstellingen en beoordelingen*

VVV-Venlo: Lars Unnerstall 7; Moreno Rutten 6, Damian van Bruggen 5.5, Nils Röseler 6, Leroy Labylle 6; Ralf Seuntjens 6, Danny Post 5, Clint Leemans 5.5 (76. Torino Hunte -); Romeo Castelen 5 (83. Riis Jakobsen -), Lennart Thy 5, Vito van Crooij 5

SC Heerenveen: Martin Hansen 7; Denzel Dumfries 6.5, Daniel Høegh 6.5, Kik Pierie 7, Dave Bulthuis 6; Yuki Kobayashi 6.5, Jordy Bruijn 6.5 (70. Michel Vlap 5.5), Pelle van Amersfoort 6; Marco Rojas 6.5 (81. Doke Schmidt -), Reza Ghoochannejhad 7.5, Arber Zeneli 7 (70. Nemanja Mihajlovic 7.5)

Man of the Match: Reza Ghoochannejhad

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen