Heitinga en Van Bommel willen andere opzet jeugdcompetities

23 april 2018, 09:25

John Heitinga en Mark van Bommel, de onder 19 coaches van Ajax en PSV, doen een oproep aan de KNVB: gooi de opzet van de jeugdcompetities (drastisch) om. Op dit moment worden alle punten van voor de winterstop op nul gezet en begint de competitie opnieuw. Een slechte opzet. Heitinga: "Op deze manier kweek je geen winnaars."

'Zijn' Ajax stond in de winter nog met tien punten voor. "Omdat ze die voorsprong niet konden meenemen en iedereen op nul is begonnen, staan ze nu tweede. Dat voelt niet goed bij Heitinga en dat snap ik", aldus Van Bommel in De Telegraaf. "Je moet je spelers bijbrengen dat het iedere wedstrijd gaat om winnen. Wie er ook in het veld staat. Nu wordt er eerst een half seizoen 'warmgedraaid'. Al vind ik dat ten koste van alles willen winnen niet alléén in de competitieopzet zit opgesloten."

Volgens Heitinga is de oplossing niet zo ingewikkeld. "Beloon de winterkampioen ook. En laat de winterkampioen vervolgens met de zomerkampioen uitmaken wie zich uiteindelijk algemeen kampioen mag noemen. Dan kun je de huidige opzet voor de rest hetzelfde laten." Collega Van Bommel kan zich vinden in dat idee. "Dat levert weer een extra prachtduel op", aldus de voormalig PSV'er.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen