HSV moet vrezen, De Jong wint met Mainz van Dortmund

5 mei 2018, 17:47   Bijgewerkt: 5 mei 2018, 18:02

HSV ging zaterdagmiddag met 3-0 onderuit op bezoek bij Eintracht Frankfurt. De ploeg heeft daardoor niet langer in eigen hand of het volgende week uit de Bundesliga degradeert of niet. Ook Wolfsburg en SC Freiburg zijn nog niet zeker van rechtstreekse handhaving.

Eintracht Frankfurt - HSV 3-0

HSV wist dat het moest winnen om hoop te houden op handhaving in de Bundesliga. Eintracht Frankfurt, met Jetro Willems in de basis, kwam echter al na iets meer dan een half uur spelen op voorsprong via Marius Wolf. Hij maakte op aangeven van Sebastian Haller de openingstreffer. HSV was niet bij machte om iets terug te doen.

De bezoekers scoorden nog wel via Lewis Holtby, maar die treffer werd afgekeurd. Een kwartier voor tijd was het vervolgens wel raak aan de andere kant. Omar Mascarell zorgde voor de 2-0 voor Frankfurt. Het werd zelfs nog 3-0. In de extra tijd was Alexander Meier trefzeker. Zo heeft HSV nog één wedstrijd om het gat van twee punten met nummer zestien VfL Wolfsburg te dichten.

FC Augsburg - Schalke 04  1-2

Schalke 04 heeft zich definitief verzekerd van Champions League-voetbal komend seizoen. Op bezoek bij FC Augsburg werd met 1-2 gewonnen. Thilo Kehrer opende na 23 minuten spelen de score voor de bezoekers. Vijf minuten later was het echter weer gelijk. Uit een snel genomen vrij trap, waarbij Schalke niet echt oplette, maakte Philipp Max de 1-1. Uiteindelijk had die tegentreffer geen gevolgen voor Schalke. Een ongelukkig eigen doelpunt van Alfred Finnbogason zorgde voor de 1-2 eindstand. Daardoor is Schalke definitief geplaatst voor de groepsfase van de Champions League.

RB Leipzig - Wolfsburg 4-1

Ook VfL Wolfsburg moet nog vrezen voor degradatie. De ploeg ging zaterdag op bezoek bij RB Leipzig met 4-1 onderuit. Al voor rust stond de thuisploeg op een 2-0 voorsprong dankzij treffers van Ademola Lookman en Timo Werner. Twee minuten na rust deed Daniel Didavi iets terug voor Wolfsburg, maar al snel was de marge weer twee.

Lookman maakte zijn tweede van de middag. Het slotakkoord was voor Jean-Kevin Augustin. Met nog ongeveer een half uur te gaan bepaalde hij de eindstand op 4-1.

Borussia Dortmund - FSV Mainz 05 1-2

FSV Mainz heeft een knappe 1-2 overwinning geboekt op Borussia Dortmund. De bezoekers, met Nigel de Jong in de basis, begonnen zeer goed aan de wedstrijd. Binnen dertien minuten stond er al een 0-2 voorsprong op het scorebord na doelpunten van Ridle Baku en Yoshinori Muto. Na zestien minuten deed Maximilian Philipp nog iets terug voor Dortmund, maar daarna werd er niet meer gescoord. Door weet Mainz zich definitief veilig te spelen.

Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg 3-1

Freiburg had aan een punt genoeg om zeker te zijn van handhaving in de Bundesliga, maar ging met 3-1 onderuit tegen Borussia Mönchengladbach. Thorgan Hazard, Nico Elvedi en Josip Drmic bezorgden de thuisploeg de drie punten. De treffer van Tim Kleindienst was slechts voor de statistieken. Freiburg moet nu in de laatste speelronde tegen FC Augsburg een punt zien te pakken.

Overige uitslagen:

FC Köln - Bayern München 1-3

Hannover 96 - Hertha BSC 3-1

VfB Stuttgart - Hoffenheim 2-0

Werder Bremen - Bayer Leverkusen 0-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen