Wiegman: "Gezamenlijk besloten dat Miedema rust nodig heeft"

29 mei 2018, 18:24

In overleg is besloten om Vivianne Miedema buiten de selectie van Oranje-vrouwen te houden. Zij is al een tijd niet okselfris en daarom ontbreekt de spits in de WK-kwalificatiewedstrijden van volgende maand tegen Noord-Ierland en Slowakije.

"Met z'n allen hebben we gezien dat ze in januari, maart en april steeds blessures had en niet volledig inzetbaar was. Zo is de situatie ook bij de club (Arsenal, red)", zegt bondscoach Sarina Wiegman tegen OnsOranje.nl. "Gezamenlijk is besloten dat ze rust nodig heeft en op vakantie mag gaan. Hopelijk is ze in september weer fris."

Volgende maand speelt de Europees kampioen tegen de onderste twee ploegen uit de kwalificatiepoule. "De eerste wedstrijden tegen deze ploegen hebben we relatief makkelijk kunnen winnen. Maar voor niks gaat de zon op. We zullen weer fris en scherp voor de dag moeten komen", aldus Wiegman, die met haar ploeg in een uitverkocht Abe Lenstra Stadion speelt. "Zo bijzonder is dat. Wij gaan er alles aan doen om weer een topwedstrijd neer te zetten."

Lees ook: Oranje komende kwalificatieduels zonder Miedema

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen