Lozano, Mount en Neres maken grootste ontwikkeling door

7 juni 2018, 15:11   Bijgewerkt: 7 juni 2018, 19:42

Hirving Lozano, Mason Mount en David Neres zijn de drie spelers die zich het afgelopen Eredivisie-seizoen het sterkst hebben ontwikkeld. Van het drietal heeft PSV'er Lozano de beste ontwikkeling doorgemaakt, baseert Remiqz op basis van de Euro Player Index (EPI). Mount volgt op gepaste afstand op de tweede plaats, Neres is de nummer drie.

1. Hirving Lozano (+771)

PSV heeft met Lozano een groeibriljant in huis. De 22-jarige Mexicaan had het afgelopen seizoen met zeventien doelpunten en acht assists een groot aandeel in de landstitel van de Eindhovenaren. Alleen Neres, Steven Berghuis en Alireza Jahanbakhsh waren dit seizoen vaker bij een goal betrokken dan de buitenspeler.

2. Mason Mount (+571)

Aan het begin van het seizoen moest hij knokken voor een basisplaats, aan het einde van het seizoen nam Mason Mount Vitesse op sleeptouw. In de laatste competitiewedstrijden en de play-offs liet de negentienjarige Mount zien waarom men bij Chelsea hoog opgeeft over de technisch begaafde middenvelder. In de play-offs had Mount met vijf doelpunten en één assist een enorm aandeel in het succes van Vitesse.

3. David Neres (+540)

David Neres completeert de top drie. De Braziliaan maakte met name in de eerste seizoenshelft een stormachtige ontwikkeling door. Dat heeft hij in de tweede seizoenshelft niet kunnen doorzetten, maar de 21-jarige aanvaller kan met veertien goals en twaalf assists spreken over een geslaagd seizoen. Neres heeft het publiek het afgelopen jaar laten zien waarom Ajax grof geld voor hem heeft betaald.

[photo,113655,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen