Etemadi dankt De Graafschap: "Voor zelfde geld in politie-uniform"

9 juli 2018, 12:51   Bijgewerkt: 9 juli 2018, 12:56

Agil Etemadi wacht bij De Graafschap een keeperstrijd met Hidde Jurjus. De 31-jarige Iraniër staat voor zijn tweede seizoen bij de Superboeren, maar scheelde het niet veel of hij had nu bij de politie gewerkt. Na een avontuur in zijn vaderland wilde Etemadi stoppen, totdat Henk de Jong belde.

Etemadi's verblijf bij het Iraanse Sanat Naft Abadan werd een teleurstelling. In maart 2017 besloot de sluitpost zijn handschoenen op te bergen. "Ik had er geen plezier meer in. In het buitenland leer je de voetbalwereld pas echt kennen", zegt Etemadi in De Gelderlander. "In een land als Iran worden afspraken vaak niet nagekomen. Ook op financieel gebied is het een onzeker bestaan."

Terug in Nederland ambieerde Etemadi een maatschappelijke carrière bij de politie. "Een week nadat ik bij de politie was aangenomen, werd ik gebeld door De Jong. Hij wilde me er graag bij hebben. Ik besloot de uitdaging aan te gaan", vertelt de voormalige doelman van ondere andere sc heerenveen, FC Emmen en Almere City. "Ik zie De Graafschap als een meisje dat ik nog niet kende, maar waar ik verliefd op ben geworden. Met dat meisje hoop ik een nieuw avontuur aan te gaan."

In het promotiejaar moest Etemadi de inmiddels vertrokken Filip Bednarek voor zich dulden, voor het nieuwe seizoen wordt Jurjus gehuurd van PSV. "Ik ben de club dankbaar voor deze kans, voor hetzelfde geld had ik nu een politie-uniform gedragen. Ik doe er alles aan om eerste keeper te worden. Lukt het niet, dan ga ik de ploeg op een andere manier helpen. Hidde en Jordy Rondeel (de derde keeper, red.) zijn fijne gasten om mee te werken. Zolang ik er plezier in heb, blijf ik op het veld staan. Een carrière als politieman kan nog wel even wachten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen